BİGA TSO İLE İTO FUTBOL MAÇINDA KARŞI KARŞIYA GELDİ. PDF Yazdır e-Posta

BİGA VE İSTANBULLU İŞADAMLARI DOSTLUK MAÇINDA KARŞI KARŞIYA GELDİ.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Futbol Takımı, konuk olduğu İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi futbol takımı ile gerçekleştirdiği dostluk karşılaşmasını 2-1 kazandı.

Bu sonuçla Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile İstanbul Ticaret Odası arasındaki galibiyet sayısı eşitlenmiş oldu.

06 Eylül 2014 Cumartesi akşamı saat 20.00’de İstanbul Beylerbeyi Stadyumu’nda gerçekleşen karşılaşma öncesinde ve sonrasında sahaya dostluk görüntüleri hakim oldu.

İTO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çağlar, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan DOĞAN, İTO Başkan Yardımcısı Dursun TOPÇU, Yönetim Kurulu üyeleri ile Meclis üyelerinin de izlediği karşılaşmanın ilk yarısı Biga TSO Futbol Takımı’nın kazandığı penaltıyı Serdar’ın gole çevirdiği vuruşla 1-0 önde tamamlandı.

İkinci yarıda baskısını artıran İTO, yakaladığı pozisyonları gole çeviremeyince Biga TSO’nun ikinci golü Erdoğan’ın ayağından geldi. Maçın son anlarında İTO lehine verilen penaltıyı gole çeviren İTO durumu 2-1’e getirdi ve maç bu skorla tamamlandı. İTO Futbol Takımı’nın tüm çabasına karşın karşılaşmada başka gol olmadı ve maç 2-1 Biga TSO’nun galibiyetiyle tamamlandı.

Karşılaşma sonrasında her iki takımın futbolcuları ve teknik heyete, günün anısına birer madalya verildi. Takımlar adına birer kupanın da verildiği karşılaşmayı değerlendiren İTO Başkanı İbrahim Çağlar ile Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN, “Amacımız, Türk ekonomisinde önemli paya sahip olan İstanbul ile Güney Marmara’nın parlayan yıldızı Biga’yı sporla birbirine yakınlaştırmaktı ve bu da gerçekleşti. Çünkü, bu tür etkinlikler, kentlerin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor. Maç sürecinde yakalanan dostluklar, tanıtım ve ticaretin temelini daha da pekiştiriyor. Her iki takım da sahada elinden gelen mücadeleyi yaptı. En önemlisi de tüm futbolcuların karşılaşma boyunca centilmence mücadele etmiş olmasıydı. Yaş ortalaması 40 olan iki takımın futbolcu ve teknik heyetini kutluyor, bu girişimin tüm Oda ve Borsaları kapsamasını diliyorum. 2-1 sona eren karşılaşma, aynı zamanda iki takım arasında yaklaşık üç yıl önce Biga’da oynanan ve 3-2 İTO’nun galibiyetiyle sonuçlanan maçın rövanşı oldu ve galibiyetler eşitlendi” diye konuştular.