BİGA TSO HEYETİ İZMİR TİCARET ODASI'NIN KONUĞU OLDU PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO HEYETİ İZMİR TİCARET ODASI’NIN KONUĞU OLDU.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası meclis üyeleri 22 Ekim 2014 tarihinde yapılan İzmir Ticaret Odası meclis toplantısına konuk oldu.

Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN, yönetim kurulu ve meclis üyeleri Türkiye’nin büyük odalarından olan İzmir Ticaret Odası (İZTO)’nın davetlisi olarak İZTO’nun 22 Ekim 2014 Çarşamba günü yapılan meclis toplantısına katıldı.

alt

Toplantının  hemen başında İZTO Meclis Başkanı Rebii AKDURAK tarafından söz verilen Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN İZTO meclisine hitaben yaptığı konuşmasında “İzmir Ticaret Odası’nın deneyimlerinden faydalanmak istediklerini belirterek; İZTO’nun kendilerini kardeş şehir olarak kabul etmelerini istediklerini söyledi.”

Biga TSO heyeti adına İZTO meclisine seslenen Şadan DOĞAN konuşmasında; Sayın Meclis Başkanı, Sayın Yönetim Kurulu Başkanı, İzmir Ticaret Odası'nın sayın Yönetim Kurulu ve sayın Meclis Üyeleri, Biga Ticaret ve Sanayi Odası adına hepinizi saygıyla selamlıyorum, meclisinizde bulunmaktan onur duyuyorum.

Kurtuluş Savaşımızın zafer noktası güzel İzmir'e, şehitler diyarı Çanakkale ve Biga'dan selamlar getirdim. Fuarlar şehrinde, Türkiye'nin ilçe bazlı en etkin fuarını düzenleyen Biga'mızın, İzmir'in küçük bir örneğini olduğunu belirterek söze başlıyorum. Bu yıl 9'ncusunu yaptığımız Biga Fuarı, köyleriyle birlikte 85 bin nüfuslu Biga'da, bu yıl 52 bin ziyaretçiye ulaştı. Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak, İzmir Ticaret Odası deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz.

Biga, Türkiye'nin Hollanda'sı diye bilinen bir ilçe. Yüzde 50'si orman olmasına karşın, topraklarının yüzde 40'ı da verimli ekim alanlarıdır. Önemli bir bölümü de sulu tarım alanlarıdır. Büyükbaş hayvancılığımız, gerek Biga Eti ve gerekse yurt çapında pazara sahip damızlık düveleri ile markalaşmış durumdadır.

Pek bilinmez, ama et tavuğu üretiminin Türkiye'deki en önemli merkezlerinden biri durumuna geldik. Kaliteli sofraları süsleyen lüks pirincin son yıllardaki en önemli adresi Biga'dır. Tohumculuk firmalarının hücumuna yol açan mısır üretimimiz önemli bir büyüklüğe ulaşmıştır.

Biga Organize Sanayimizi, İçdaş, Doğtaş gibi ulusal ve uluslararası pazarlara açılmış sanayi firmalarımızla, aslında hızla gelişen bir sanayi bölgesiyiz.

Elektrik enerjisi üretiminde, tamamlanan ve yapımı devam eden termik santrallerle çok önemli bir noktaya ulaştık.

Biga, doğalgaz boru hatlarının da Avrupa'ya geçiş noktasıdır. Biga'nın Marmara Denizi ve Çanakkale Boğazı kıyılarında önemli büyüklükte limanlar yapıldı, yapılıyor. Dış ticaretteki payımız da giderek artıyor.

Hızla gelişen bir ilçenin sanayi ve ticaret odası yönetimi olarak, İzmir Ticaret Odası gibi köklü ve büyük odaların yönetimlerinden, bilgi ve deneyimlerinden yararlanmak istiyoruz.

Bize gösterdiğiniz bu ilgi nedeniyle şükranlarımı sunarken, Biga Ticaret ve Sanayi Odası'nı kardeş odanız olarak değerlendirmeniz bizi çok mutlu etmiştir.

Hepinizi saygıyla selamlarken, sizleri Biga'da ağırlamaktan onur duyacağımız mesajını da vermek istiyorum.’’ dedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve İZTO meclis üyeleri Biga TSO Başkanı Şadan Doğan'ın Biga Fuarı ile ilgili verdiği özet bilgileri ilgi ile dinledi. Demirtaş daha sonra Biga TSO heyetini ağırlamaktan onur duyduklarını belirterek, Biga'nın başarılarını ve fuarcılıktaki geldiği noktayı takdirle karşıladıklarından söz etti. Demirtaş konuşmasının devamında güncel ekonomik konuları değerlendirdi.