BİGA SIĞIRCILIĞI GÜZELLİK YARIŞMASI YAPILDI. PDF Yazdır e-Posta

Biga bölgesinin hayvancılığının gelişmesine katkıda bulunmak, Biga etinin tanınılırlığını arttırmak ve yetiştiricileri teşvik etmek amacı ile "Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması"nın ikincisi 24 Ekim 2014 Cuma günü Biga Çınarlık Parkı'nda büyük bir katılım ile gerçekleştirildi.

alt

Çınarlık Parkında gerçekleştirilen yarışmada, hayvan sahipleri, 9 buzağı, 12 tosun ve 8 düve ile 3 kategoride yarıştı. Jüri Başkanı Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ve diğer jüri üyeleri yarışmalara katılan hayvanları tek tek kontrol etti. Hayvanların görünüş, güzellik, bakım ve sağlık gibi özellikleri tek tek değerlendirildi.

Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması, Biga Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ziraat Odası, Biga Ticaret Borsası, Biga Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Biga Süt Üreticileri Birliği, Çanakkale Holstein Irkı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çanakkale Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ve Çanakkale Tarım Kooperatifleri Birliği işbirliğinde düzenlendi. Yarışmaya Biga Kaymakamı Fatih GENEL, Biga Belediye Başkan Vekili Sedat ŞAHİN, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan PASTIRMACI, Çanakkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erdem KARADAĞ, oda, borsa ve sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, yetiştiriciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

alt

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan törende yaptığı konuşmasında; "Biga, ticaret ve sanayi alanında olduğu kadar, hayvancılıkta da önemli bir yere sahip. Bunu duyurmak ve hayvancılığı teşvik etmek maksadıyla böyle bir yarışma düzenledik. İlgiden son derece memnunuz. Bigamızdaki besicilik yapan tüm köylümüze, emekçimize yetiştirdikleri hayvanları sergileme şansı sunuyoruz, onlara az da olsa yem ve tanıtım anlamında destek oluyoruz. Bu organizasyonda bizlere destek olan tüm sponsorlarımıza teşekkür ediyorum ve bir dahaki organizasyonlarımızda Biga Besiciliğini daha güzel halde tanıtmayı amaçlıyoruz." dedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan ise yarışmada birincilerin üç adet cumhuriyet altını ikincilerin iki adet cumhuriyet altını üçüncü olanların ise birer cumhuriyet altını ile ödüllendirildiğini ayrıca tüm yarışmacılara yem hediye edileceğini bildirdi.

Buzağı kategorisinde birinciliği Balıklıçeşme Köyünden Ercan Bartav, ikinciliği Tokatkırı köyünden İbrahim Şevik, üçüncülüğü Yeniçiftlik Köyünden Mehmet Balıklı kazandı. Düve kategorisinde, Yeniçiflik Köyünden Şükrü Gülşah'ın düvesi birinci, Kaldırımbaşı Köyünden Erdinç Terzioğlu'un düvesi ikinci, Selvi Köyünden Ali İmdat Gökkaya'nın yetiştirdiği düve üçüncü oldu. Tosun kategorisinde birinciliği Balıklıçeşme Köyünden Ercan Bartav, ikinciliği Gündoğdu Köyünden Mustafa Öge, üçüncülüğü yine Balıklıçeşme Köyünden Ufuk Taşar'ın yetiştirdiği tosun kazandı.

Program sonunda katılımcılara ve misafirleri ikram yapıldı.