TOBB ÇANAKKALE GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİ YAPILDI. PDF Yazdır e-Posta

TOBB ÇANAKKALE GENÇ GİRİŞİMCİLER KURULU İCRA KOMİTESİ SEÇİMLERİ YAPILDI.

Çanakkale Ticaret Borsası’nın koordinatörlüğünü yaptığı TOBB Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi yeni dönemdeki seçimli ilk toplantısını 07 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirdi.

Toplantıda Çanakkale Ticaret Borsası Genel Sekreteri Sevcan Elver, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Mutlu, Genç Girişimciler Kurulu Sorumlusu Gözde Kartal , İcra Komitesi Üyeleri İ.Kürşat Tuna, Bilge Yelkenci, Can Mildon, Mahmut Kürşad Pamak, Melih Gündoğdu, Murat Saruhan, Süleyman Uysal, Orçun Oktay, Hasan Beypazarlı, Ali Rıza Yüzügüler, Jale Kırbaş, Fahri Coşkun ve Fatih Güçlü yer aldı.

alt

Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Hüseyin Çakmak ve Biga Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa Mutlu icra komitesi üyelerine kurula seçilmiş olduklarından dolayı tebriklerini ve hayırlı olsun dileklerini ileterek Gelibolu TSO ve Biga TSO olarak her zaman kurul üyelerine destek olmaya çalışacaklarını belirtti.

Koordinatör Borsa Genel Sekreteri Sevcan Elver, yaptığı açılış konuşmasında, “Çanakkale Genç Girişimciler Kurulu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde kurulmuş olan Genç Girişimciler Kurulu ile koordineli çalışan; genç girişimciliği konusunda genel politikalar geliştiren ve görüş oluşturulmasına katkıda bulunan istişari mahiyette bir kuruldur. Kurul aynı zamanda genç girişimcilere eğitim, kapasite geliştirme desteği ile girişimci fikirlerini hayata geçirmelerine destek sağlamak üzere çalışmalarını yürütmektedir. Çanakkale GGK, üyelerinin uzmaşma ile belirlediği konular üzerinde, yine kendi bünyesinde oluşturduğu geçici çalışma gruplarıyla çalışmalar yapmakta ve koordinasyonunu Çanakkale Ticaret Borsası aracılığıyla yürütmektedir” dedi. Genel Sekreter Sevcan Elver “Bugüne kadar Çanakkale Ticaret Borsası olarak her türlü desteği vermeye çalıştıklarını ifade ederek, yeni dönemde de birlikte büyük organizasyonlara hep birlikte imza atacağız” dedi. Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesine seçilen Komite Üyelerine yeni dönemde başarılar dileyen Elver, ardından Kurul üyelerine Genç Girişimciler Kurulunun amaçları ve TOBB Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Çalışma Usul ve Esasları hakkında bilgilendirme yaptı.

Çanakkale Ticaret Borsası, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Gelibolu Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Ticaret Borsası’nda yapılan seçimlerin ardından 122 üye arasından İl İcra Komitesine seçilen 15 üye kendilerini tanıtarak daha sonra başkan ve başkan yardımcılarını seçti.

Yapılan oylama sonucunda TOBB Çanakkale İl Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanlığı’na İ.Kürşat Tuna yeniden seçildi. Başkan Yardımcılıklarına ise Hasan Beypazarlı ve Ali Rıza Yüzügüler seçildi.

Seçim sonrası yeniden Başkanlığa seçilen İ.Kürşat Tuna, öncelikle İl İcra Komitesi üyelerine teşekkürlerini sunarak, sonucun hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tuna, “girişimcilik kültürünün gençler arasında gelişmesine öncülük edeceklerini ifade ederek, genç girişimciler potansiyelinin nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi, yol göstermek amacıyla girişimcilik eğitimleri, seminer ve paneller düzenleme, İl ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunacak sektörlerde girişimde bulunulmasına yardımcı olacak tedbirleri belirleme ve bu sektörlere genç girişimcileri yönlendirme ve teşvik etme icra komitesinin öncelikli görevleri arasında yer almaktadır. Bizde Genç Girişimciler Kurulu olarak görevlerimiz doğrultusunda çalışmalarımızı en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Başkan Tuna “yeni komite üyeleri ile birlikte 2015 Çanakkale savaşlarımızın yüzüncü yılında çalışmalarımıza daha aktif ve etkin bir şekilde devam edeceğiz” dedi.