TOBB ÇANAKKALE İL KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU BİGA’DA ZİYARET VE İNCELEMELERDE BULUNDU. PDF Yazdır e-Posta

Bahar Yurt: “Kadın girişimcileri ekonomik hayata kazandıracak yeni projeler geliştireceğiz.”

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi, Biga’ya düzenlediği ziyarette çeşitli temas ve inceleme gezilerinde bulundu.

İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt ve komite üyeleri Aytül Dizer, Derya Özkan, Gökçe Uygun, Gülçin Semizoğlu, Esra Yüksel, Kadriye Erol, Nagihan Tuna, Perihan Duman, Sebahat Kaya, Biga Ticaret Borsası Genel Sekreteri Halil EROL, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Mustafa MUTLU, Oda Personeli Gülşen GEZER ve İl Kadın Girişimciler Kurulu Sorumlusu Seçil Uğur’un katıldığı gezide Biga Kaymakamı Fatih Genel, Belediye Başkanı İsmail Işık ziyaret edildi.  İl Kadın Girişimciler Kurulu, ayrıca İÇDAŞ’ın Biga-Değirmencik Köyü’nde bulunan demir-çelik ve tersane tesisleri ile Biga Dört El Gıda Hayvancılık Nakliye Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Biga Zahireciler Sitesinde bulunan ve Karpuzoğlu markası ile Biga Peynir Tatlısı, Biga Peynir Helvası ve profiterol üretimi yapan tesislerinde inceleme gezisi yaptı.

alt

TOBB Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun Biga ziyaretleri Kaymakam Fatih Genel ile başladı. İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Bahar Yurt, yeni dönemde seçilen komite üyelerini tek tek tek tanıttıktan sonra, kadın girişimciler olarak yeni projelerle kadın girişimcilere destek olmayı hedeflediklerini belirtti.

Biga Kaymakamı Fatih Genel de kadın girişimcileri desteklediklerini ve sayılarının artması gerektiğini belirterek, bu amaç doğrultusunda KOSGEB ve UMEM projesi destekleri ve eğitimlerinin faydalı olacağını, kadın girişimcilerin bunlardan daha çok yararlanması gerektiğini ifade etti.

Kadın Girişimciler Kurulu daha sonra Biga Belediye Başkanı İsmail Işık’ı ziyaret etti. Başkan Bahar Yurt, Belediye Başkanı Işık’a komite üyelerini tek tek tanıttı ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Bahar Yurt, hem Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı nedeniyle hem de kadın girişimcileri ekonomik hayata kazandıracak yeni projeler geliştireceklerini sözlerine ekledi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık da Biga’da kadın girişimcilerin kurduğu ve başarıyla işlettiği BİKAD’ın iyi bir örnek olduğunu ve İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun da benzer çalışmalar yapabileceğini ifade etti.

İl Kadın Girişimciler Kurulu daha sonra İÇDAŞ Demir Çelik Tesisleri’ni ziyaret etti. İÇDAŞ Mekanik Bakım Müdürü İsmail Yaman ve Halkla ilişkiler Müdürlüğü sorumluları Şehnaz Doğruyol ile Şerif Mutlu tarafından karşılanan İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri burada fabrikayı gezdi ve tesisler hakkında bilgi alındı. İl Kadın Girişimciler Kurulu daha sonra Biga Dört El Gıda Hayvancılık Nakliye Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin Biga Zahireciler Sitesinde bulunan ve Karpuzoğlu tesislerini ziyaret etti. Burada kadın girişimcilere tesisler hakkında bilgi verildi ve Biga Peynir Tatlısı’nın üretim süreci anlatıldı.

İl Kadın Girişimciler Kurulu, Biga ziyaretlerini Biga Ticaret Borsası ile noktaladı. Kadın girişimciler, Biga Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fahrettin Deniz tarafından karşılandı ve yapılan görüşmede, yapılacak tüm faaliyet ve projelerde birlik, beraberlik içinde hareket edilmesi gerektiği konusunda görüş birliğine varıldı.