GİRİŞİMCİ ADAYLARI BELGELERİNİ ALDI. PDF Yazdır e-Posta

GİRİŞİMCİ ADAYLARI BELGELERİNİ ALDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile 10-20 Mart 2015 tarihleri arasında Biga’da dördüncüsü düzenlenen UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’ni başarıyla bitiren 25 kursiyere belgeleri 09 Nisan 2015 günü Biga TSO’da yapılan törenle verildi.

Biga TSO’da yapılan Girişimcilik Eğitimi belge törenine Biga Kaymakamı Fatih GENEL, Biga Belediye Başkanı İsmail IŞIK, Gümüşçay Belediye Başkanı Adnan PASTIRMACI, Biga İİBF Dekan V.Doç.Dr.Cüneyt KILIÇ, Biga MYO Md.Doç.Dr.Suat UĞUR, Çanakkale SGK İl Müdürü Basri TÜMSEK, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali ÇALIŞKAN, Ak Parti Biga İlçe Başkanı Ahmet ŞAHİN, CHP Biga İlçe Başkanı K.Ekrem PALA, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı İbrahim MUTUR, İlim Yayma Cemiyeti Genel Müdürü Mesut TAN, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan DOĞAN, oda yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile girişimci adayları ve basın mensupları katıldı.

alt

Törende bir konuşma yapan Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN: “Odamız, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile 10-20 MART 2015 tarihleri arasında 25 kursiyer ile başlayan ve bugün burada 25 kursiyerimizin mezun olduğu UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’nin belge törenine hoş geldiniz, teşriflenizle bizlere şeref verdiniz.

Çok değerli girişimci adaylarımız, Bölgemizde girişimciliğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR ve KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Odamızda dördüncüsü gerçekleştirilen “UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ”ni başarıyla tamamladınız. Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Girişimcilik Türkiyemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında anahtar rol üstlenmektedir. Ülkemizin kalkınması için en büyük görevimiz üretmektir. Girişimci sayımız artarsa üretimimiz artacak, ihracatımız artacak istihdam artacak. Milli gelirimizi 2023’te 2 trilyon dolara yükselterek gelişmiş ülkelerle aramızdaki kişi başı milli gelir farkını kapatmak için de girişimci sayımızı artırmalıyız.

Ülkemizin son dönemde kat ettiği mesafenin itici gücü, Türk insanının sahip olduğu girişimcilik ruhudur. Günümüz ekonomik şartlarında sadece üretmeyi yeterli olmadığını bilmeliyiz. Katma değeri yüksek üretim ve yenilikçilik ayakta kalabilmenin şartlarıdır. Yeni fikirleri olan girişimcilerin şansı daha yüksektir. Bugün sertifika alacak yeni girişimcilerimizin de buna önem vermeleri gerekmektedir.

Eğitimlere katılan girişimcilerimiz yalnızca kendilerine değil, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Bigamıza ve sizlere hayırlı uğurlu olsun.

On gün boyunca eğitimci Ebru FİDAN ile birlikte bu eğitimi en iyi şekilde sürdürerek, eğitim sonunda sertifika almaya hak kazandınız. Sizleri tebrik ediyoruz. Eğitimleri başarıyla tamamladığınız ve yeni iş fikirlerinizi hayata geçirdiğiniz taktirde 30 bin TL hibe ve 70 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi desteği sizleri bekliyor.

Sizlere Oda meclisimiz ve yönetim kurulumuz adına başarılar diliyorum.” dedi.