SIRBİSTAN VE BOSNA-HERSEK'E YURTDIŞI İŞ GEZİSİ DÜZENLENDİ. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO’NUN YURT DIŞI AÇILIMLARI DEVAM EDİYOR.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın yurt dışı iş gezileri kapsamında, ihracatı artırmak ve çeşitli iş bağlantıları kurmak amacıyla Sırbistan ve Bosna Hersek’e ticari iş gezisi düzenlendi.

Biga TSO’nun yurt dışı iş gezileri kapsamında 22 üyesi 18-22 Mayıs 2015 tarihlerinde Sırbistan ve Bosna-Hersek’e gidilerek ikili iş görüşmeleri yapılarak çeşitli bağlantıların temelleri atıldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri ve üye iş adamlarından oluşan 22 kişilik heyet, yurt dışı ticaret hacimlerini artırmak ve yurt dışındaki ticari ve mesleki faaliyetlerin nasıl yönlendirildiğini ve yurt dışındaki ticaret Odalarının çalışma şekillerini görme ve analiz edilmesini sağlamak amacıyla 18-22 Mayıs 2015 tarihlerinde Sırbistan ve Bosna Hersek’e iş ve kültür gezisi düzenledi.

Biga TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan BEYPAZARLI, Meclis Kâtip Üyesi Cahit TÜNĞÜR, Meclis Üyeleri Cüneyt OFLAZ, Hakan AKIN ve Genel Sekreter Mustafa MUTLU ile Oda üyelerinin yoğun olarak katıldığı gezide 18 Mayıs 2015 günü T.C. Belgrad Büyükelçiliği, 19 Mayıs 2015 günü Belgrad Ticaret Odası ziyaret edilerek iş görüşmeleri gerçekleştirildi.

alt

T.C.Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal BOZAY ve Ticaret Müşaviri İsmail BOZDEMİR tarafından karşılanan Biga TSO heyeti, Büyükelçiliğin Sırbistan’daki faaliyetleri, Sırbistan’daki yatırım olanakları, fırsatlar ve tehditler ile ülke ekonomisi hakkında detaylı bilgi aldı. Ticaret Müşaviri BOZDEMİR, Sırbistan’ın Türkiye ile kademeli serbest ticaret anlaşmasının olduğunu, 2015’ten itibaren kademenin kalkacağı ve tüm sanayi ürünlerinde vergilendirmenin olmayacağını söyledi.

Belgrad Ticaret Odası’na yapılan ziyarette Oda’nın uzmanları tarafından Sırbistan ekonomisi hakkında ayrıntılı sunum yapıldı. Oda yöneticilerinin büyük ilgi gösterdiği toplantıda karşılıklı olarak ikili işbirliği konuları ve yatırım olanakları ele alındı. Biga TSO heyeti adına Yönetim Kurulu Üyesi Hasan BEYPAZARLI Biga’nın ve bölgenin güçlü olduğu sektörleri, işbirliği olanaklarını ve Biga’nın ekonomik değerlerini anlattı.

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da 20 Mayıs 2015 günü Türk-Bosna Hersek İş Adamları Derneği Başkanı Abdurrahman ÜVAK ve dernek üyesi iş adamları ile Bosna Hersek’e yapılabilecek yatırımlar ve ülke ekonomisi hakkında bilgi alış-verişinde bulunuldu.

Biga TSO heyeti tarafından 21 Mayıs 2015 günü Mostar şehrinde bulunan T.C. Başkonsolosluğu ziyaret edilerek, bölgede bulunan Türk yatırımcıları ve bölgedeki yatırım ve işbirliği olanakları hakkında bilgi alındı.

Biga TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan BEYPAZARLI yaptığı açıklamada, her iki kurumun üyeleri arasında gerçekleştirilebilecek iş görüşmeleri için zemin oluşturduklarını belirterek, “Belgrad’a düzenlemiş olduğumuz iş gezisi ile burada ikili iş görüşmeleri yapma, yatırım fırsatları ve Sırbistan’daki iş olanakları ile finansman imkânları hakkında bilgi edindik. Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak yurt içi ve yurt dışı iş gezileri düzenliyoruz. Yaptığımız faaliyetlere olan talepler her seferinde bir öncekinin önüne geçiyor; bu da bizim çalışma azmimizi artıyor. Biga Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine hizmet etmek için elimizden geleni var gücümüzle yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Beypazarlı konuşmasının devamında; “Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak düzenlenen bu tür yurtiçi ve yurtdışı iş gezilerimiz bizler için birer fırsat ve umut kapısıdır. Bu geziler üyelerimizin hem ufkunu açmakta, hem de vizyonlarını artırmaktadır. Bu doğrultuda yurt içi veya yurt dışında tanıştığımız herhangi bir insan veya farklı bir sektör sizin bundan sonraki iş hayatınız için dönüm noktası olabiliyor. Ayrıca gezilerimize katılan üyelerimiz arasında güzel diyaloglar, dostluklar, birlik ve beraberlik duyguları ile işbirlikleri oluşabiliyor. Gezi sonrası üyelerimizden aldığımız geri dönüşlere baktığımızda, Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak gerçekleştirdiğimiz programın üyelerimiz açısından oldukça verimli geçtiği kanaatine vardık. Yapılan ikili iş görüşmeleri ile ön anlaşmalar sağlandı. Yapılan ziyaretler ile de bölge hakkında önemli bilgiler elde edinildi, yatırım ve ticaret için brifingler alındı. Görülen şu ki, bölge hem ticari hem de yatırım anlamında Bigalı iş adamlarımız için önemli bir potansiyel. Bizlere duyulan sosyal ve politik bağ ile oldukça büyük fırsatları bünyesinde barındırmaktadır.”dedi.