BİGA’DA KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA’DA KOSGEB DESTEKLERİ ANLATILDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, Biga Ticaret Borsası ve Biga Esnaf Sanatkârlar Odası’nın organizasyonunda KOSGEB destekleri Bigalı işletmelere anlatıldı.

KOSGEB Çanakkale Müdürü Yusuf Harbi’nin katılımlarıyla 24 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 18.00’de Biga Ticaret Borsası’nda gerçekleştirilen KOSGEB Destekleri Bilgilendirme Seminerine Biga TSO Başkan Yardımcısı Melih AKYIL, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim MUTUR, Biga Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Ahmet ŞAHİN, çok sayıda girişimci ve basın mensupları katıldı.

alt

Biga TSO Genel Sekreteri Mustaa Mutlu yaptığı açılış konuşmasında, “Yapılan toplantımızda amacımız, üyelerimizi KOSGEB’in yeni ve var olan destekleri hakkında bilgilendirmek. Hedefimiz, tüm işletmelerin bu desteklerden yararlanması. Küçük adımlarla yola çıkarak, önce küçük bir tohum ekerek işlerimizi büyütmemiz lazım. Bunun için de KOSGEB desteği ile iyi bir başlangıç yapabiliriz.” dedi.

KOSGEB Çanakkale Müdürü Yusuf Harbi, seminere katılan işletme temsilcilerine KOSGEB’in var olan ve yeni destekleri hakkında örnek uygulamaları da içerecek şekilde kapsamlı bilgiler verdi.

KOSGEB desteklerine başvuru yöntemleri ve yapılması gerekenler hakkında bilgiler aktaran Müdür Harbi, KOSGEB destekleri kapsamında yeni girişimcilerin işletme kuruluş giderleri, kuruluş dönemi makine teçhizat ve ofis donanım giderleri ve işletme giderleri adı altında kira ve personel giderlerinin KOSGEB tarafından desteklendiğini belirtti.

KOBİ Proje Destek Programı kapsamında çeşitli dönemlerde çağrı esaslı olarak KOSGEB tarafından çağrıya çıkıldığını ve bu programda değerlendirme kurulu tarafından projesi kabul edilen KOBİ'lere 150 bin TL'ye kadar ve % 50 oranında destek verildiğini ifade etti. KOBİ'lerde yenilikçi düşünce ve inovasyona dayalı projelerin ise Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Programı kapsamında değerlendirildiğinden bahseden Harbi, genel destek programı kapsamında firmalara nitelikli eleman desteğinden fuar desteğine, belgelendirme desteğinden tanıtım ve yurtdışı iş gezisi desteğine kadar çeşitli alanlarda destekler verildiğini dile getirdi. Firmalar tarafından en fazla talep gören desteklerden birisinin nitelikli eleman desteği olduğunun altını çizen Harbi; “İşletmede ilk defa işe başlayacak olan dört yıllık lisans mezunu çalışanlara ödenecek ücretlerin % 50'si KOSGEB tarafından karşılanmakta ve toplamda 20 bin TL'ye kadar da bu desteklerden faydalanılabiliyor” şeklinde konuştu.

Harbi, Biga'nın potansiyel olarak önem arz ettiğini dile getirirken, kendilerine başvuru sayısının beklentinin çok altında olduğunu vurguladı. KOSGEB Müdürü Harbi, seminerin son bölümünde katılımcıların sorularını cevaplandırdı.