BİGA FUARI BASIN TOPLANTISI PDF Yazdır e-Posta

BİGA FUARI 10’NCU KEZ KAPILARINI AÇIYOR.

Güney Marmara’nın tarım ve hayvancılık merkezi, Türkiye’nin enerji koridoru Biga, Biga Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın 10’ncu yılını Çanakkale Zaferi’nin 100’ncü yılı temasıyla belirledi.

Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN, Biga Belediye Başkanı İsmail IŞIK, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah ELMACI, İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat CEYLAN, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erdal ARSLAN, fuar tertip komitesi üyeleri, meclis üyeleri ve Oda/Borsa genel sekreterleri 05 Eylül 2015 tarihinde saat 09.30’da Biga’da faaliyet gösteren basın mensupları ile kahvaltı toplantısında buluştu.

alt

Biga TSO Şadan DOĞAN basın mensuplarına ve konuklarına toplantıya katılımlarından dolayı teşekkürlerini sundu ve 11-13 Eylül 2015 tarihlerinde 10’ncu kez gerçekleştirilecek Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı (Biga Fuarı) ve 11 Eylül Cuma saat 10.00’da Çınarlık Parkında yapılacak Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması ile ilgili yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgiler verdi.

Başkan DOĞAN 11-13 Eylül 2015 tarihlerinde 20 bin metrekarelik Biga kapalı Fuar Alanında düzenlenecek Biga Fuarı’na çok yoğun bir firma katılımı olduğunu ve yaklaşık 11.100 metrekare alan tahsis edildiğini ve şu ana kadar 125 firma/kurum/kuruluşun fuara başvurduğunu dile getirdi.

Başkan DOĞAN BİGA FUARI’nın 20 Eylül 2013 Cuma günü saat 10.00’dan itibaren ziyaretçilere açılacağını, fuar açılış seremonisinin saat 14.30’da fuar alanında yapılacağını, fuar etkinlikleri içerisinde Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması’nın 11 Eylül Cuma günü saat 10.00’da Çınarlık Parkında düzenleneceğini, fuar süresince Biga’da faaliyet gösteren üretici birlikleri tarafından hergün süt ikramı yapılacağını, standlarda ise çeşitli etkinlikler ve aktiviteler düzenleneceğini ifade etti.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde, Biga Belediyesi, Biga Ticaret Borsası, Biga Ziraat Odası ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nün işbirliği ile düzenlenen Biga Fuarı bu yıl 10’ncu kez kapılarını açıyor. 20 bin metrekare kapalı fuar alanında 11 Eylül Cuma günü açılacak Biga Fuarı ile ilgili açıklamada bulunan Biga TSO Başkanı Şadan DOĞAN; “Biga Fuarı, Güney Marmara’nın yükselen yıldızı Biga’nın önemini gösteren, mutlaka katılınması ve ziyaret edilmesi gereken bir tanıtım etkinliği haline geldi.

Biga Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Biga Belediyesi’ne ait 20 bin metrekarelik kapalı fuar alanında, 122 firma, kurum ve kuruluşun katılımı ile 11 Eylül 2015 Cuma günü kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Biga Fuarı’nın 11.021 metrekare stand alanı, sosyal üniteleri, gezi yolları, açık otoparkı ile kent merkezindeki benzersiz konumuyla Türkiye’de benzerine rastlanmayan yapıdadır.

Tarımsal mekanizasyon, zirai ilaç, tohum, gübre, un ve yem sanayi, dondurulmuş, kurutulmuş ve konserve gıda, süt teknolojleri, süt ve süt ürünleri, ormancılık, mobilya, otomotiv, demir-çelik, metal, yapı teknolojleri, finans, hizmet sektörlerinin önemli marka ve firmaları Biga Fuarı’nda standlarını açacaklar.

Geçen yıl yapılan Biga Fuarı’na katılan firmalar 9.030 metrekare stand alanı kiralayarak tanıtımlarını yaparken, bu yılki fuarda 11.021 metrekare stand alanı kiralandı.”

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan DOĞAN bu yılki fuarla ilgili beklentilerini ise şöyle açıkladı.

“Bu yıl Çanakkale Savaşları’nın 100’ncü yılı. 10’ncu kez kapılarını açacak Biga Fuarımızın bu yılki teması Çanakkale Savaşlarında en fazla şehit veren bölgelerden biri olan Bigamızın şehitleri olarak belirledik. Öncelikle şehitlerimizi rahmetle ve şükranla anıyorum.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak ve Bigalı olarak Biga Fuarı’ndan beklentilerimiz büyük. Bigamızın potansiyelini ortaya çıkarması açısından çok önemli.

Biga gerek tarım ve hayvancılık potansiyeli, gerek Organize sanayi bölgesi, gerekse büyük sanayi yatırımcılarıyla her geçen gün Güney Marmara’nın dolayısıyla Türkiye’nin önemli bir ekonomik merkezi haline geldi. Biga Fuarı’nda yalnızca Bigamızın üretimden kaynaklanan potansiyelini değil, aynı zamanda diğer bölglerdeki marka ve firmaların da ilgisini görme fırsatı elde ediyoruz.

Biga Fuarında buluşuyoruz, görüşüyoruz, işbirlikleri yapıyoruz, sözleşmeler imzalıyoruz… Her geçen yılda yaşadığımız bu ilişkilerin arttığına tanık oluyoruz. Bu yıl da beklentilerimiz büyük. Ben bu vesileyle bugüne dek Biga Fuarı’na katılmamış Türkiye firmalarının da önümüzdeki yıllarda fuarımıza bekliyorum. Geleceklerine de inancım tamdır.”