BİGA SIĞIRCILIĞI GÜZELLİK YARIŞMASI ÜÇÜNCÜ KEZ YAPILDI PDF Yazdır e-Posta

BİGA SIĞIRCILIĞI GÜZELLİK YARIŞMASI ÜÇÜNCÜ KEZ YAPILDI

Güney Marmara’nın köklü ekonomik merkezi Biga’da bu yıl 10’ncu kez düzenlenen Gıda Tarım Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, Biga Sığırcılığı Güzellik Yarışması ile başladı. Podyuma çıkan buzağı, düve ve tosunlar, güzellik konusunda birbirleriyle yarıştı.

Biga ilçe merkezinde yapılan yarışmada, besiciler en güzel hayvanlarını görücüye çıkardı. Çınarlık Parkı'nda yapılan yarışmada 20 buzağı, 14 tosun ve 18 düve 3 kategoride mücadele etti. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feyzi Uğur ve diğer jüri üyeleri hayvanları tek tek kontrol etti. Görünüş, güzellik, bakım ve sağlık hususlarının değerlendirildiği yarışmada, buzağı kategorisinde birinciliği Yusuf Batu, ikinciliği Refet Mutlu, üçüncülüğü Erdinç Terzioğlu'nun hayvanları kazandı. Düve kategorisinde Ahmet Akyün'ün düvesi birinci, Metin Taşar'ın düvesi ikinci, Şaban Akkuş'un düvesi üçüncü olurken, tosun kategorisinde birinciliği Hüseyin Türkeli, ikinciliği Zeybekler Çiftliği üçüncülüğü Cemil Demirtaş'ın tosunu aldı.

alt

Biga Kaymakamlığı, Biga Ticaret ve Sanayi Odası,Biga Belediye Başkanlığı, Biga Ticaret Borsası, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Biga Ziraat Odası, Biga Kırmızı Et Üreticileri Birliği, Biga Süt Üreticileri Birliği, Çanakkale Holstein Irkı Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Çanakkale Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği ve Çanakkale Tarım Kooperatifleri Birliği işbirliğiyle düzenlenen yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi. Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan, fuarın ilçe için son derece önemli olduğunu söyledi. Hayvancılığın desteklenmesi için bu sene üçüncü kez sığırcılık güzellik yarışması tertiplediklerini belirten Doğan, “Biga, ticaret ve sanayi alanında olduğu kadar, hayvancılıkta da önemli bir yere sahip. Bunu duyurmak ve hayvancılığı teşvik etmek maksadıyla böyle yarışmalar düzenliyoruz. İlgiden son derece memnunuz” dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Ceylan, yarışmada birincilerin iki adet cumhuriyet altını, ikincilerin bir adet cumhuriyet altını, üçüncü olanların ise yarım altın ile ödüllendirildiğini, ayrıca birincilere 35 çuval, ikincilere 25 çuval üçüncüleree de 15 çuval yem hediye edildiğini, yanısıra yarışmaya hayvan getiren tüm besicilere de birer çuval yem hediye edildiğini bildirdi.