BİGA TSO, 4.ANTALYA AKREDİTASYON ÇALIŞTAYINA KATILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO, 4.ANTALYA AKREDİTASYON ÇALIŞTAYINA KATILDI.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’nin Oda/Borsa akreditasyon sistemi çalışmaları kapsamında 05-07 Ekim 2015 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilen TOBB 4.Akreditasyon Çalıştayı’na Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nı temsilen Genel Sekreter Mustafa MUTLU ve Kalite-Akreditasyon Sorumlusu Gülşen GEZER katılım sağladı.

TOBB Reel Sektör Araştırma Geliştirme ve Uygulama Dairesi Başkanı ve Akreditasyon Kurulu Üyesi O.Fatih SOYSAL’ın açılış konuşmalarıyla başlayan çalıştaya oda ve borsalardan 280 dolayında genel sekreter ve personel katıldı.

alt

Çalıştayın ilk gününde, TOBB Akreditasyon Kurulu Sekreteri tarafından, Oda/Borsaların Akreditasyon Standardı kriterlerine ilişkin 2014 yılı performanslarını yansıtan istatistiklerin yer aldığı sunumu gerçekleştirdi. Ardından TOBB Bilgi İşlem Müdürlüğü’nce TOBB tarafından yürütülen Bilişim Projeleri hakkında bilgilendirme yapılarak mevcut durumda uygulanan ve gelecekte uygulanması düşünülen “Bilgi ve İletişim Teknolojileri”ne ait TOBB’un çalışmalarına değinildi. İlk günün sonunda, akreditasyon standardında yer alan “İnsan Kaynakları Yönetimi ve Üye İlişkileri” kriterlerine yönelik olarak, TOBB ETÜ SEM eğitmenlerince “İş Yaşamında İnsan İlişkileri ve Etkili İletişim” başlıklı sunum gerçekleştirildi.

Çalıştayın ikinci gününde, akreditasyon standardında yer alan “Protokol Kuralları”, “ISO 9001 Kalite Yönetimi Standardı’nın Yeni Versiyonu”, “ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi”, “Mazaret Yok” kişisel gelişim programı ve “Kurumsallaşma Yolunda Etkin Sosyal Medya Kullanımı” konularında sunumlar yapıldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın da aralarında bulunduğu ve TOBB tarafından akredite edilmiş 191 oda/borsadan oldukça yoğun bir katılımın olduğu gözlenen eğitim seminerinde birbirinden değerli akademisyen ve uzmanlar tarafından gerçekleştirilen sunumlar büyük bir ilgi ile takip edildi.