GİRİŞİMCİ ADAYLARI SERTİFİKALARINI ALDI. PDF Yazdır e-Posta

GİRİŞİMCİ ADAYLARI SERTİFİKALARINI ALDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile 20-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında Biga’da altıncısı düzenlenen UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’ni başarıyla bitiren 21 kursiyere belgeleri 13 Ekim 2015 günü Biga TSO’da yapılan törenle verildi.

Biga TSO’da yapılan Girişimcilik Eğitimi belge törenine Biga Kaymakamı Gökhan GÖRGÜLÜARSLAN, KOSGEB Çanakkale Müdürü Yusuf HARBİ, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Vekili Mustafa HÖKE, ÇOMÜ Biga MYO Md.Yard.Doç.Dr.Ertuğrul BİLGÜCÜ, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim MUTUR, Biga Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet ÜNAL, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan DOĞAN, oda yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile girişimci adayları ve basın mensupları katıldı.

alt

Törende bir konuşma yapan Biga TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan BEYPAZARLI: “Odamız, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile 20-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında 24 kursiyer ile başlayan ve bugün burada 21 kursiyerimizin mezun olduğu altıncısını düzenlediğimiz UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ’nin belge törenine hoş geldiniz, teşriflenizle bizlere şeref verdiniz. Çok değerli girişimci adaylarımız, Bölgemizde girişimciliğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR ve KOSGEB Çanakkale Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile Odamızda altıncısı gerçekleştirilen “UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ”ni başarıyla tamamladınız. Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Girişimcilik Türkiyemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında anahtar rol üstlenmektedir. Ülkemizin kalkınması için en büyük görevimiz üretmektir. Girişimci sayımız artarsa üretimimiz artacak, ihracatımız artacak istihdam artacak. Milli gelirimizi 2023’te 2 trilyon dolara yükselterek gelişmiş ülkelerle aramızdaki kişi başı milli gelir farkını kapatmak için de girişimci sayımızı artırmalıyız. Ülkemizin son dönemde kat ettiği mesafenin itici gücü, Türk insanının sahip olduğu girişimcilik ruhudur. Günümüz ekonomik şartlarında sadece üretmeyi yeterli olmadığını bilmeliyiz. Katma değeri yüksek üretim ve yenilikçilik ayakta kalabilmenin şartlarıdır. Yeni fikirleri olan girişimcilerin şansı daha yüksektir. Bugün sertifika alacak yeni girişimcilerimizin de buna önem vermeleri gerekmektedir.

Eğitimlere katılan girişimcilerimiz yalnızca kendilerine değil, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Bigamıza ve sizlere hayırlı uğurlu olsun. On gün boyunca eğitimci Ebru FİDAN ile birlikte bu eğitimi en iyi şekilde sürdürerek, eğitim sonunda sertifika almaya hak kazandınız. Sizleri tebrik ediyoruz. Eğitimleri başarıyla tamamladığınız ve yeni iş fikirlerinizi hayata geçirdiğiniz taktirde 30 bin TL hibe ve 70 bin TL’ye kadar 0 faizli kredi desteği sizleri bekliyor. Sizlere Oda meclisimiz ve yönetim kurulu Başkanımız adına başarılar diliyorum.” dedi.