BİGA’NIN YEREL ULAŞIMININ SORUNLARI İLK DEFA BİGA TSO 6.MESLEK KOMİTESİNDE MASAYA YATIRILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TİCARET ve SANAYİ ODASI 6.MESLEK KOMİTESİ’NİN (MOTORLU ARAÇLAR VE YEDEKLERİ, AKARYAKIT TİCARETİ VE ULAŞTIRMA) 25 ARALIK 2015 CUMA GÜNÜ SAAT 09.30’DA YAPILAN ARALIK AYI AYLIK OLAĞAN TOPLANTISINA BİGA’DA FAALİYET GÖSTEREN YOLCU TAŞIMACILIĞI SEKTÖRÜNÜN TEMSİLCİLERİ KATILDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası 6.Meslek Komitesi Başkanı Erol Şener’in daveti üzerine meslek komite üyeleri, köylerden Biga’ya yolcu taşımacılığı yapan kooperatiflerin başkanları ve Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Genel Sekreterinin katılımı ile gerçekleşen toplantıda Biga’nın toplu taşımadaki sorunları ve araç iniş-kalkış yerleri, araç bekleme noktaları ve konaklama istasyonlarının durumu görüşüldü.

Toplantının ana gündemini oluşturan Kocabaş Çayı kenarında yer alan ve İÇDAŞ Garajı olarak anılan istasyon ile ilgili olarak yapılan müzakereler sonucunda, söz konusu yerin bulunduğu yerde yeniden yeni bir düzenleme yapılması, bekleme yapan otobüs ve minibüs fazlalığı sebebiyle görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması ve yeni bir proje çalışması yapılması görüşü benimsendi. Proje çalışması için ortak akıl ile birlikte komite başkanının yapacağı çalışma sonucu gerekli kurum ve kuruluşlara iletilmesi, bu kurum ve kuruluşların desteği alınarak Biga ya ve oradan faydalanan özellikle öğrenci kardeşlerimize daha ferah bir ortama kavuşturulması yönünde bir çalışma yapmaya karar verildi.

Toplantıda ayrıca, Biga’da faaliyette bulunan ve işçi ve öğrenci taşımacılığı yapan kooperatiflere ait (45+ otobüsler) otobüslere konaklama yeri belirlenmesi ve belirlenecek bölgeye konuşlanmalarının sağlanması için ilgili kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunulmasının, konunun bir çözüme kavuşturulması için daha üst düzey katılımlı toplantılar düzenlenmesine karar verildi.

Kooperatif başkanları Biga TSO’nun ev sahipliğinde yapılan kahvaltılı toplantının bu sektörde daha önce hiç yapılmadığını ve böyle önemli bir konuyu görüşmek üzere toplanmalarının da kendileri tarafından memnuniyetle karşılandığını dile getirdi.