BİGA TSO'DA YAPILAN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ TAMAMLANDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO'DA YAPILAN GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ TAMAMLANDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlenen "UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMİ" sona erdi.

Biga TSO’da 21-30 Aralık 2015 tarihlerinde devam eden ve dokuz gün boyunca toplam 70 saat süren eğitime 25 girişimci adayı katıldı. Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Eğitmen Sadık VURAL tarafından verildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan: “Oda olarak sizlere her zaman destek vermeye hazırız.”

Biga TSO’da sona eren uygulamalı girişimcilik eğitiminin kapanış programına katılan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan yaptığı açıklamada; girişimciliğin önemine değinerek eğitimi başarıyla tamamlayan girişimcilere altın tavsiyelerde bulundu. Başkan Doğan konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Gerçekten girişimcilik Türkiye için, bizler için, Biga için ekonomik kalkınma anlamında çok büyük bir önem taşıyor. Zira biz genç bir ülkeyiz, genç nüfusu olan bir ülkeyiz. Her yıl yeni istihdam olanakları yaratmamız gerekiyor. Dolayısıyla bu yeni istihdam olanaklarını da bizler girişimcilik kurslarıyla sizleri destekleyerek, sizleri belgelendirerek iş hayatına hazırlamaya gayret ediyoruz. Ceplerinizde hazır olan bu girişimci belgesiyle birlikte gerekli desteklerden yararlanarak iş hayatına atılmak için zeminleri oluşturmak üzere bu tip girişimcilik faaliyetlerini destekleyerek sizlere ön ayak olmak üzere bu projeleri gerçekleştiriyoruz. Sadece bu girişimci belgesiyle iş hayatına atılmakla kalmayıp bundan sonra da devletin çeşitli alanlarda yapacağınız yatırımlara göre destekleri devam edcektir. KOSGEB destekleri, yine İŞKUR’un yapmış olduğu istihdam ile ilgili destekleri gibi bir çok alanda devam ediyor. Ama öncelikli olarak girişimcilik sertifikasıyla alacağınız bu ilk destek sizlerin tulumbaya konan ilk su gibi olacaktır. Önemli olan bu tulumbadaki suyu iyi değerlendirebilmek. Fikirleri ortaya çıkartabilmek.

Tabi ki girişimciliğin en önemli noktalarından bir tanesi de sizin hayatınız boyunca elinize geçirdiğiniz fırsatlara olanak yaratmak, tabi bu fırsatları da iyi değerlendirmek gerekiyor. Çünkü iş hayatı zorlu. Bu basamakları yavaş yavaş çıkmak gerekiyor. Bu basamakları emin adımlarla çıkacağız ki geleceğe sağlam adımlarla yatırımlarımızı götürebilelim. Zira iş hayatı inişli ve çıkışlı çok mücadele isteyen bir hayat. Dolayısıyla herkesin yaptığı işi değil yapacağımız işe farkındalık getirerek AR-GE’sini geliştirerek ya da fikirler üzerine başka fikirler ekleyerek bunları başarmak çok önemli. Biga’da da bunların bir kaç tane örnekleri var. Açıkcası herkesin yaptığı iş belki ilk başta cazip gelebilir. Ancak buna farkındalık getirmek ihtiyaç ve talebe göre bunun farkındalığını yakalayıp piyasada bunu değerlendirmek sizlerin elinde olan bir şey. Bu da araştırmalarınızla olacak. Sizlere tecrübe kazandıracak bir unsur olarak görmeniz gerekiyor. Bir fikir geldiği zaman onun istişaresini yapmak sizlerin elinde. Hemen heyecana kapılıp bunun alt yapısını izlemeden yapmamanızı tavsiye ederim. Dediğim gibi piyasa ve rekabet şartları acımasız. Onun için hesaplamalarınızı yaptığınız iş alanına göre şehrinizin ya da yapacağınız yatırımın ilgi alanına göre fizibilite etmeniz gerekiyor. Bunlar için Oda olarak sizlere her zaman destek vermeye hazırız.

Bugün çağımız bilim ve teknoloji çağı. Bu çağda bir çok yatırım alanı var. Onları da gözden geçirmek gerekiyor. Tek alanda değil birçok alanda işler yapılabilir. Ama büyük projeler büyük hedefler yavaş yavaş hazmederek yapılmalıdır. Son olarak, bu eğitimi başarıyla tamamladığımız için hepinizi tebrik ediyorum.” dedi.