BİGA’DA OTO GALERİCİLERİ SİTESİ KURULMASI İÇİN YOLA ÇIKILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA’DA OTO GALERİCİLERİ SİTESİ KURULMASI İÇİN YOLA ÇIKILDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası 6.Meslek Komitesi (Motorlu Araçlar ve Yedekleri, Akaryakıt Ticareti ve Ulaştırma) organizasyonunda, Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Biga Belediyesi işbirliğinde Biga’da faaliyet gösteren oto galericileri ve traktör bayileri ile istişare toplantısı düzenlendi.

Biga Havuz Kafe’de 27 Şubat Cumartesi günü saat 09:30’da başlayan toplantıya Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga TSO yönetim kurulu üyeleri, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası yönetim kurulu üyeleri, Biga TSO 6’ncı Meslek Komitesi Başkanı Erol Şener ile TSO üyesi 22 ve Biga ESO üyesi 12 otomobil ve traktör satıcısı işletme yetkilisi katıldı.

Toplantının açılışını yapan Biga Ticaret ve Sanayi Odası 6.Meslek Komitesi Başkanı Erol Şener “Bizler meslek komitesi olarak, yapılması düşünülen açık oto pazarı ve galericiler sitesi ile ilgili üyelerimizin daha iyi bilgilendirilmesini düşündük ve esnaf odası ile işbirliği içinde bu toplantıyı düzenledik. Belediye başkanımızı da bu toplantıya davet ettik. Sizlerin de konu ile ilgili merak ettiklerinizi sormanızı istiyoruz” dedi.

Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur ise “Biz oda olarak çeşitli kurumlarla meslek grupları adına çeşitli toplantılar yaparak sorunların çözümü yönünde araştırmalar yapmaya devam ediyoruz. Galerici arkadaşlarımızın bize gelen çeşitli sorunları var, biraz da şehrin çeşitli yerlerine dağılmış durumdalar. Bizim amacımız sizlere destek olmak ve sorunu en iyi şekilde çözmek” dedi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan ise “Öncelikle herkesi selamlıyorum. Biz Ticaret ve sanayi odası olarak Biga’nın en büyük sivil toplum kuruluşuyuz. Biz yönetime geldiğimizde tüm sektörlerle ilgileneceğimizi söylemiştik. Meslek komitelerimiz çalışmalarına devam ediyor. Galericiler ile ilgili bilgi almak ve proje üzerinde konuşmak üzere Belediye Başkanımızı buraya davet ettik. İnşallah bir sonraki toplantımız kamyon garajı ile ilgili olacak” dedi.

Son olarak söz alan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık ise “Şakirbey Köyü’nde Çanakkale –Bandırma yolu üzerindeki üst geçit yanında bulunan alanın Galericiler Sitesi olarak kullanılması konusunda TSO ve Esnaf Odası başkanlarımızla görüştük. Olumlu sonuç aldık. Bizim önerimiz Galericiler Sitesi’nin burada kurulması ama bunun dışında ortaya atabileceğiniz önerileri de dikkate alırız. Kent içindeki trafik yoğunluğunu ortadan kaldırmak için çalışıyoruz. Aynı zamanda Biga’daki galerici esnaflarımız için de bir açık oto pazarı ortaya çıkar. Biz bu alan ya da sizin önerebileceğiniz bir başka alan için her türlü desteği vereceğiz. Elektrik, su ve altyapı çalışmalarını biz çözeceğiz. Minibüslerin giriş çıkışlarını sağlarız. Çarşı içinde de irtibat bürosu gibi işyerlerinizi koruyabilirsiniz. Daha önceki bir toplantımızda bahsettiğim gibi şehrin içinde dağınık vaziyette yer alan oto galerilerini Şakirbey köyü kavşağının bulunduğu bölgede çalışmalarımız devam ediyor. Oto galericilerinin şehir içinden çıkması hem şehir içini rahatlatacak hem de toplu alanda diğer illerdeki gibi büyük ve toplu bir alanda ticaret yapmalarını sağlamak amacıyla bu girişimimiz var. Özellikle İnönü caddesindeki vatandaşlarımızdan çok şikâyet alıyoruz. Galeriler yolları kapatıyor şeklinde. Sizlerle burada buluştuk önerileriniz varsa onları dinlemek istiyoruz"dedi.

Yapılması planlanan galericiler sitesinin şehir içi trafiğini rahatlatacağını söyleyen Biga Belediye Başkanı İsmail Işık “yerin sahibi tesisi kendisi yapıp belediye kontrolünde uygun kiraya sizlerin hizmetine sunabilir. Bunun haricinde sizlerin isteği doğrultusunda başka bir formül ile hareket edebiliriz. Burada tek isteğimiz hepinizin bir arada olması ve açık oto pazarının bir çekim merkezi olmasını sağlamak. Biga esnafımızın işleri ile ilgili 1 lira fazla kar ettirebilirsek en büyük belediyecilik budur” dedi.

Galerici esnafının isteklerini dinleyen Belediye Başkanı İsmail Işık, esnaftan gelen satın alalım isteğini “belediyenin yer alıp böyle bir proje yapma yolu yok. Sizler araziyi satın alırsanız bir üstümüze ne düşüyorsa yapmaya hazırız. Kiralama yolu sadece bir yol. Burada kiralama fiyatlarını hep beraber belirleyeceğiz. Bu kadar çok esnafın olduğu bir projeyi kişilerin insiyatifine bırakmayız. Gerek duyarsak istimlak ederiz” diyerek galericilerin yanında olduğunu söyledi.

Galericilerden site yönetiminin oluşturulması, çalışmaların paydaşlarla ortaklaşa yürütülmesi, yerin kiralanması veya satın alınması konularında uzlaşma sağlanması gibi konuların karara bağlanması için Biga TSO ve Biga ESO yöneticileri ve galerici esnaflardan oluşan bir komite kurulmasına ve çalışmaların hızlandırılmasına karar verildi. Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda benzer şekilde yürütülen Galericiler Sitesi projelerinin incelenmesi için gezi düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.