BULGARİSTAN’DAKİ YATIRIM VE İŞ FIRSATLARI BİGA’DA ANLATILDI. PDF Yazdır e-Posta

BULGARİSTAN’DAKİ YATIRIM VE İŞ FIRSATLARI BİGA’DA ANLATILDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin Bulgaristan’daki yatırım olanakları, sağlanan teşvikler ve destekler ile iş fırsatları hakkında bilgilendirilmelerini sağlamak amacıyla 10 Mart 2016 Perşembe günü saat 13.30’da T.C. Filibe Ticaret Ataşesi'nin katılımı ileBiga MRG Oteli toplantı salonunda seminer düzenlendi.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Melih Akyıl: “Bizler Biga TSO olarak bölgemizin ekonomik refahının artması için paydaşlarımız olan kuruluşlarla eşgüdüm içerisinde yurtiçinde ve yurtdışında her platformda çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Üyelerimizle ve paydaşlarımızla birlikte oluşturduğumuz sinerji ile ülke ekonomisine katkı sunmaya devam ediyoruz. Bildiğiniz gibi bölgemizde bugünkü Bulgaristan topraklarından göç etmiş çok sayıda Balkan kökenli vatandaşımız yaşamaktadır. Umut ederim ki bugünkü toplantımız karşılıklı olarak birçok yatırım ve işbirliği vesilesine yol açacaktır. Biga çok köklü bir ticari ve ekonomik merkez. Yüzyıllar boyunca Osmanlı İmparatorluğunun bir sancak merkezi olarak tarih sahnesinde yerini aldı. Bugün de güney marmaranın en önemli ticari faaliyetlerine ve etkinliklerine evsahipliği yapan bir görünüm arz ediyor. Biga girişimcilik ruhu ile anılan bir yapıya sahip. Bunu TOBB başkanımız söylüyor.” dedi.

Avrupa Birliği pazarına erişim açısından en düşük maliyetleri sunan Bulgaristan ile Türkiye arasında işbirliği ve ekonomik hareketliliğe katkı bağlamında gerçekleştirilen seminerde T.C. Filibe Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri ve Uzman Deniz Ömer tarafından Bulgaristan’daki yatırım ve iş fırsatları, altyapı-enerji- ulaşım ve sağlık alanlarında planlanan yerel projeler Biga iş dünyası temsilcilerine detaylı olarak anlatıldı.

Çok yoğun bir ilgi ve katılımın olduğu gözlenen ve yaklaşık iki saat süren seminere Biga Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga TSO Meclis Başkanı Eşref Temiz, Biga TSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, Biga’daki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile oda üyeleri ile çok sayıda girişimci ve basın mensubu katıldı.

Katılımcıların memnuniyeti ile sona ener seminer sonunda Biga TSO Meclis Başkanı Eşref Temiz ve T.C.Filibe Ticaret Ataşesi Barış Yeniçeri karşılıklı olarak anı hediyesi takdiminde bulundu.