TARIM VE HAYVANCILIK İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI. PDF Yazdır e-Posta

TARIM VE HAYVANCILIK İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI.

Biga’nın tarım, hayvancılık ve süt üretimi başta olmak üzere, güncel sorunları ile çözüm önerilerini tartışmak ve beklentileri ortaya koymak amacıyla; Biga Ticaret ve Sanayi Odası 5.Meslek Komitesi (Tarım, Hayvancılık Ürünleri Toptan ve Perakende Ticareti) organizasyonunda Biga belde ve köylerinde faaliyet gösteren tarımsal kalkınma ve üretim pazarlama kooperatiflerinin başkanları, üretici birliklerinin yöneticileri ve Biga TSO, Biga Ziraat Odası ve Biga Ticaret Borsası başkanlarının katılımı ile 16 Mart 2016 tarihinde düzenlenen istişare toplantısında görüşülen konuları değerlendirmek amacıyla 14 Nisan 2016 Perşembe günü saat 11.00’de Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda istişare toplantısı düzenlendi.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’ın evsahipliğinde düzenlenen ve yaklaşık iki saat süren toplantıya Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Borsa Genel Sekreteri Halil Erol, Biga TSO 5.Meslek Komitesi Başkanı Ayhan Güney, TSO Genel Sekreteri Mustafa Mutlu, Biga Ziraat Odası Genel Sekreteri Arif Ödül, Biga İlçesi Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Ferudun Şeker, S.S.Çanakkale Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği Başkan Vekili Necdet Kuzu, Çanakkale Tarım Kooperatifleri Birliği Biga Şube Başkanı İbrahim Kahraman Soydan, KÖY-PA Tarım Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifleri Birliği Başkanı İsmail Özbek, Biga Süt Üreticileri Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Çimen katıldı.

Toplantıda daha önce 16 Mart 2016 tarihinde Biga Ticaret Borsasında Biga TSO 5. Meslek Komitesi organizasyonunda tüm kooperatiflerin başkanları/yetkilileri, üretici birliklerinin başkanları ve ilgili oda/borsa başkanlarının katıldığı toplantıda görüşülen talep ve önerilerin yeniden değerlendirmesi ve birlikte yapılabilecek faaliyetler ve girişimler, bunun yanısıra ilgili mercilere sunulabilecek projeler ve sorunlar masaya yatırıldı.

Toplantıda ayrıca, Mayıs ayında kutlanacak Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde Biga’da belirlenecek birkaç noktada süt tüketiminin yaygınlaşması ve süt ve süt ürünlerinin insan sağlığına ve gelişimine yararları konusundaki farkındalığın artması için ortak programlar ve kampanyalar düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Bir sonraki toplantının ise, tüm katılımcıların iştiraki ile Nisan ayı sonunda Biga Ticaret Borsası evsahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.