SANAYİ 4.0 VE AR-GE REFORM PAKETİ BİGA’DAKİ SANAYİCİLERE ANLATILDI. PDF Yazdır e-Posta

SANAYİ 4.0 VE AR-GE REFORM PAKETİ BİGA’DAKİ SANAYİCİLERE ANLATILDI.

Ar-Ge yatırımlarını özendirmek, tasarım faaliyetlerini desteklemek, Ar-Ge faaliyetlerini ticarileştirmek; teknoloji şirketlerini ortaya çıkarmak ve desteklemek üzere oluşturulan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan "Ar-Ge Reform Paketi" ile ilgili olarak 26 Nisan 2016 Salı günü saat 15.00’te Biga Ticaret Borsası'nda gerçekleştirilen seminerde Bigalı sanayiciler bilgilendirildi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile Biga Ticaret Borsası’nın ortaklaşa düzenlediği toplantı, verimlilik ile ilgili kısa film gösterimi ile başladı. Toplantıda, Ar-Ge reform paketi ile reform paketi içerisinde Ar-Ge ve tasarım çalışmaları yapan işletmelere yönelik devlet destekleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Ahmet Gergerli, Sanayi 4.0 ve Verimlilik Sunumları Çanakkale Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında ÇOMÜ Öğretim Üyesi Doç.Dr.Ayhan Oral tarafından kapsamlı açıklamalarda bulunuldu. Ar-Ge ve tasarım çalışmaları yapan firmalarımızın Ar-Ge Reform Paketi ilgili merak ettikleri konularda sordukları sorulara da açıklık getirilen toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

Çok yoğun bir katılımın olduğu gözlenen toplantıya, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan ve yönetim kurulu ile meclis üyeleri, Biga Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Erdil Çağlayan, Biga Sanayici ve İş Adamları Derneği (BİSİAD) Başkanı Zekai Baş, oda/borsa üyeleri ile çok sayıda girişimci ve basın mensupları katıldı.