BİGA TARIM ve HAYVANCILIK SEKTÖR KURULU TOPLANTISI YAPILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TARIM ve HAYVANCILIK SEKTÖR KURULU TOPLANTISI YAPILDI.

Biga'nın tarım, hayvancılık ve süt üretimi başta olmak üzere, güncel sorunları ile çözüm önerilerini tartışmak ve beklentileri ortaya koymak amacıyla; Biga Tarım Sektör Kurulu 13. toplantısı, 28 Nisan 2016 Perşembe günü Biga Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Toplantıda daha önce 14 Nisan 2016 tarihinde Biga Ticaret ve Sanayi Odasında, Birlik Başkanları ve ilgili Oda/Borsa Başkanlarının katıldığı toplantıda görüşülen Dünya Süt Günü etkinlikleri çerçevesinde 24 Mayıs Salı günü süt dağıtımının yapılmasına ve süt tüketiminin artırılmasına yönelik ilan, reklam ve vatandaşlara dağıtılacak bilgilendirme broşürlerinin hazırlatılmasına karar verildi. Ayrıca etkinlikler ve organizasyon için bir çalışma grubu oluşturuldu.

Et konusunda ise; etin çiftçinin damından sofralarımıza kadar yaşanan süreçte bölgemizdeki sorunları ve bunların çözümü hakkında görüşüldü. Toplantı sonunda, belirlenecek bir tarihte “Süt” ve “Et” konusundaki sorunlar ve çözüm önerilerinin yetkili mercilere iletilmesi için Ankara’ya bir ziyaretin yapılmasına karar verildi.

Bir yıllık dönem için Biga Tarım Sektör Kurulunun hem koordinatörlüğünü hem de sekretaryasını Biga Ticaret ve Sanayi Odasının yapmasına karar verildi. Bir sonraki toplantının ise, tüm katılımcıların iştiraki ile Haziran ayı içerisinde Biga Ziraat Odası ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.