BİGA TSO BİGA’DA MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVLARI DÜZENLEDİ PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO BİGA’DA MESLEKİ YETERLİLİK BELGELENDİRME SINAVLARI DÜZENLEDİ

Biga TSO ile TOBB tarafından tehlikeli ve çok tehlikeli işlerde sınav ve belgelendirme yapmak üzere kurulan MEYBEM Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş. arasında yapılan protokol çerçevesinde 19 ve 20 Mayıs 2016 tarihlerinde Biga’da inşaat sektöründe faaliyet gösteren 40 usta adayının Mesleki Yeterlilik belgelendirme sınavları yapıldı.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Sıvacı ve Duvarcı” mesleklerine yönelik Mesleki Yeterlilik Sınavlarının ilki 19-20 Mayıs 2016 tarihlerinde Biga’da bulunan Halil Görgel İnşaat Taahhüt, Proje, Nakliye Ticaret Limited Şirketi’ne ait şantiyede ve Biga TSO yeni hizmet binası inşaatında yapıldı.

TOBB tarafından kurulan MEYBEM A.Ş.’nin sözleşmeli değerlendiricileri tarafından gerçekleştirilen Mesleki Yeterlilik sınavlarına 20 Ahşap Kalıpçı, 10 betonarme demircisi, 5 sıvacı ve 6 Duvarcı ustası katıldı.

MEYBEM A.Ş. sınav yetkilileri tarafından yapılan açıklamada; sınava giren adayların, Mesleki Yeterlilik Belgesi almaları için tabi tutuldukları yazılı, sözlü ve uygulamalı sınavların üçünde de başarılı olmaları gerektiği, bu üç aşamadan herhangi birinde başarısız olan adayların bir sonraki sınav döneminde sadece başarısız oldukları bölüm için tekrar sınava tabi tutulacakları ifade edildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Biga TSO Genel Sekreteri Mustafa Mutlu, 5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanununda yapılan değişiklikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından belirlenecek tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanların ve çalışmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi almaları zorunlu hale geldiğini belirterek, tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta bulunan 48 meslek dalıyla ilgili olarak gelen talepler doğrultusunda sınav organizasyonlarının Biga Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda düzenlenmeye devam edeceğini söyledi.

MEYBEM A.Ş tarafından Biga TSO işbirliğiyle Biga’da gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olanlar “Mesleki Yeterlilik Belgesi” almaya hak kazanacaklar.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yayımlanan tebliğde belirtilen 48 meslekte, sınav ücretleri İşsizlik Sigortası Fonundan sağlanacaktır.

MEYBEM A.Ş tarafından sınav ve belgelendirme hizmeti verilen alanlar şunlar; Asansör Bakım ve Onarımcısı, Ahşap Kalıpçı, Betonarme Demircisi, Betoncu, Duvarcı, İskele Kurulum Elemanı, Sıvacı, CNC Programcısı, Metal Sac İşlemeci.

Ayrıntılı bilgi için:

İletişim Bilgileri: