BİGA TSO’DA KOBİGEL TANITILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO’DA KOBİGEL TANITILDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO), Biga Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü işbirliğinde, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından hazırlanan destekler ve KOBİGEL-KOBİ Gelişim Programı Proje Teklifi Çağrısının tanıtım toplantısı 09 Haziran 2016 Perşembe günü saat 16.00’da Biga TSO toplantı salonunda yapıldı.

Oldukça yoğun bir ilginin olduğu bilgilendirme seminerinde KOSGEB’in üç yeni çağrı programı hakkında KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü KOBİ Uzmanları Mehmet Nazım Tuhan ve Sedat Akay tarafından detaylı bilgiler verildi.

Tuhan sunumunda; “KOSGEB, KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı ile “Bilişim Teknolojileri KOBİ’lerinin, Geliştirilmesi”, “Hızlı Büyüyen KOBİ’lerde Kapasite Geliştirme” ve “KOSGEB Destekli Girişimlere İvme” isimli üç yeni çağrı daha yayınladı. KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında 3 ayrı çağrıdan oluşan yeni destek paketi KOBİ’lere 300 milyon TL daha destek verecek. KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı’na yönelik projesini hazırlayan KOBİ’ler, projelerinin kurul tarafından kabul edilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak. Başvurular 30 Mayıs-1 Temmuz 2016 tarihleri arasında elektronik ortamda yapılacak. Çağrı konuları hakkında detaylı bilgilere www.kosgeb.gov.tr adresinden ve KOSGEB Müdürlüklerinden ulaşabilirsiniz” dedi.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan da yaptığı açıklamada, “KOBİGEL-KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında ilan edilen proje teklif çağrılarına yönelik proje hazırlayan KOBİ’ler, kurul tarafından yapılan değerlendirmede destekleme kararı verilmesi durumunda destek alma hakkını kazanacak” ifadelerine yer verdi.