EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ EĞİTİMİNE KATILDIK PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO, EKONOMİ BAKANLIĞI DESTEKLERİ EĞİTİMİNE KATILDI

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, AB, Dış Ekonomik İlişkiler ve Dış Ticaret Sorumlusu Gülşen Gezer, Ekonomi Bakanlığı tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne bağlı oda ve borsalarda görev yapan personelin Ekonomi Bakanlığınca sağlanan destekler ve uygulamalarla ilgili olarak bilgilendirilmesi ve bu personelin iletişim noktası olarak görev yapmasına yönelik olarak, 15-17 Kasım 2017 tarihlerinde, Ankara’da düzenlenen eğitim programına katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu “Ekonomi Bakanlığı aklınıza gelebilecek her alanda büyük imkanlar sunuyor. Biz biliyoruz, ama firmalarımızın büyük bölümü ya bunları tam olarak bilmiyor, ya da nasıl başvuracağını, ne yapacağını bilemiyor. Diğer taraftan, Odalarımız da şehirlerinde özel sektörü temsil ediyorlar. Türkiye’de her firma ile doğrudan temasları var. Ekonomide bir sıkıntı yaşanırsa tabandan gelen sinyalleri ilk önce Odalarımız fark ediyor. Firmaların ihtiyaç ve taleplerini biliyorlar. Her firmaya doğrudan ayağında hizmet sunabilecek kapasiteye sahipler. İşte bugün Ekonomi Bakanlığımız ile TOBB camiasını, yani Odalarımızı bir araya getiriyoruz. Etle tırnak haline geliyoruz. Burada bulunan 81 il ve akredite ilçe Odalarımızın temsilcileri Ekonomi Bakanlığı’nın faaliyetleri ve teşvikleri hakkında bilgilendirilecekler. Daha sonra da bulundukları bölgede Bakanlığımızın birer temsilcisi gibi çalışacaklar ve firmalarımıza hizmet verecekler. Yani diyoruz ki, Ekonomi Bakanlığı’nın yerelde uç beyleri olacaklar” dedi.

Murzioğlu, Dış Ticaret Yatırım ve İletişim Noktaları Eğitimi ile her Odanın kendi şehrinde Ekonomi Bakanlığının teşviklerini doğrudan firmaların ayağına götüren bir hizmet noktası haline geleceğini, hem Bakanlığın hizmetlerini çok daha hızlı ve doğrudan iş dünyasına sunacaklarını hem de Odaların hizmet kapasitelerinin artacağını, böylece Türkiye’nin kazanacağını söyledi.

Eğitim programı kapsamında;

▪ T.C. Ekonomi Bakanlığı’nın Dünü Bugünü (Ekonomi Bakanlığı Vizyon Sunumu)

▪ Mal ve Hizmet İhracatına Yönelik Destekler

▪ Yatırım Teşvikleri

▪ Serbest Bölgelerde Sağlanan Avantajlar

▪ Dahilde ve Hariçte İşleme Rejimleri

▪ Vergi Resim ve Harç İstisnası Uygulamaları

▪ İthalatta Haksız Rekabete karşı yürüttüğümüz Korunma Önlemleri ve Anti-Damping Uygulamaları

▪ İthalatta ve İhracatta Ürün Güvenliği İle ilgili uygulamalar, Ekonomi Bakanlığı’nda görev yapan üst düzey yöneticiler tarafından aktarıldı.