VALİ TAVLI, BİGA STP’YE KONUK OLDU. PDF Yazdır e-Posta

VALİ TAVLI, BİGA STP’YE KONUK OLDU.

BİGA SİVİL TOPLUM PLATFORMU (STP) 144’ncü TOPLANTISI BİGA TSO DÖNEM BAŞKANLIĞI’NDA 05 ARALIK 2017 SALI GÜNÜ BİGA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA YAPILDI.

Dönem başkanlığını Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan’ın yaptığı Biga STP toplantısına başkanlık divanı üyeleri Biga Ticaret Borsası Başkanı Mesut Okyay, Biga Ziraat Odası Başkanı Beytullah Elmacı, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sabri Kurt ve Biga Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkan Vekili Gökhan Uygun ev sahipliği yaparken; toplantıya konuk olarak Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Karabiga Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vasfi Karaca Biga İİBF Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Yusuf Yiğit, Biga Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nazan Yelkikalan, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Şahin, CHP İlçe Başkanı Özgür Ceylan, 2018 Troia Yılı İcra Komitesi Üyeleri,Troia Antik Kenti kazıları başkanı Prof Dr. Rüstem Aslan, Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (ÇATOD) Başkanı Armağan Aydeğer ile kamu ve özel sektör yöneticileri, siyasi parti temsilcileri, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu gözlenen toplantıda önemli gündem maddeleri görüşüldü. Biga TSO Başkanı Şadan Doğan’ın oturum başkanlığını yaptığı toplantıda Biga Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Fersan yaptığı konuşmasında Biga OSB’nin konumu ve lojistik avantajları ile yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Biga Belediye Başkanı İsmail Işık da 21-24 Aralık 2017 tarihlerinde bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Biga İndirimli Alışveriş Günleri (BİAG) hakkında kapsamlı bilgiler verdi ve herkesi alışveriş günlerinde düzenlenecek etkinliklere davet etti. Işık, indirimli alışveriş günlerinin çarşı merkezinde belirli sokaklarda her gün saat 11.00'de başlayacağını ve gece saat 23.00'de sona ereceğini söyledi. Amaçlarının, şehrin farklı noktalarında düzenlenecek etkinlikler ile halkın sokaklarda hoşça vakit geçirmelerine olanak sağlamak olduğunu belirten Işık; "Halkımızın esnaftan alış veriş yapabilmesini özendirerek esnafın yapacağı indirimler ile halka ucuz alış veriş imkânı sağlanmış olacaktır. Esnafın elinde kalmış stokların tüketilerek esnafın yapacağı satış ve reklamlarla kâr elde etmesi sağlanmış olacaktır. Çevre il ve ilçelerden de halkın katılımını sağlayarak alış veriş günleri dışında da Biga esnafının alış veriş için cazip adresler olarak akılda kalmasına olanak sağlanmış olacaktır" dedi.

“2018 Troia” yılına özel vurgu yapıldı.

Toplantıda bir sunum gerçekleştiren Çanakkale Turistik Otelciler İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı ve 2018 Troia Yılı İcra Komitesi Üyesi Armağan Aydeğer, Troia bölgesi, gerçekleştirilen ve planlanan çalışmalar, işbirlikleri ve öneriler konusunda detaylı bilgiler verdi.

Vali Tavlı: “Biga OSB’nin tüm sorunları çözülecek.”

Toplantının sonunda bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 2017 yılında çözmeye çalışacaklarını, yetişmezse 2018 yılında Biga OSB’nin tüm sorunlarının çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.

21-24 Aralık 2017 tarihlerinde Biga’da düzenlenecek olan indirimli alış-veriş günlerine de katılmak istediğini belirten Vali Tavlı, alış-veriş günlerinde piyasaya bir canlılık ve dinamizm geldiğini, programın içeriğine bakınca festival havasında bir etkinliğin göze çarptığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca 2018 yılının uluslararası “Troia Yılı” ilan edildiğini ve bu kapsamda birçok önemli organizasyon düzenleneceğini ve Çanakkalemizin bu etkinliklerde en iyi şekilde dünyaya tanıtılacağını belirten Tavlı, 2018 yılında tüm dünyanın gözünün Çanakkale’de olacağını ifade etti.