BİGA TSO’DA PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ YAPILDI. PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO’DA PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ YAPILDI.

“TÜBİTAK ve DİĞER HİBE PROGRAMLARI İÇİN BİGA TSO, BİSİAD, ve BİGA İİBF İŞBİRLİĞİNDE ve ÇOMÜ PROJE KOORDİNASYON MERKEZİ’NİN KOORDİNATÖRLÜĞÜNDE 03-04 MART 2018 TARİHLERİNDE BİGA TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDA PROJE HAZIRLAMA EĞİTİMİ (ARAŞTIRMA PROJESİ HAZIRLAMA VE YÖNETME) DÜZENLENDİ.”

Üniversite-Sanayi işbirliği kapsamında, Biga Ticaret ve Sanayi Odası ve Biga Sanayici ve İş Adamları Derneği üyeleri ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ne bağlı Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Biga Meslek Yüksek Okulu’ndan 40 akademisyen ve iş insanını bir araya getiren eğitim Prof.Dr.Mustafa Böyükata, Prof.Dr.Ömür Özmen, Prof.Dr.Abbas Türnüklü, Doç.Dr.Rengin Ak ve ÇOMÜ Proje Koordinasyon Merkezi Koordatörü Doç.Dr.Ali Şahin Örnek tarafından verildi.

Katılımcıların proje yönetiminde ihtiyaç duydukları planlama, uygulama ve izleme süreçlerini daha etkin yönetmelerinin hedeflendiği eğitimde, iki gün boyunca katılımcılara Proje Döngüsü Yönetimi, proje hazırlama sürecinde gerekli analiz ve değerlendirme süreçleri, proje formlarının hazırlanması, doldurulması ve proje uygulamaları konularında bilgiler verildi. Projelerin kabul olasılıklarını artıracak incelikler üzerinde durularak uygulamalar yaptırıldı.

Sanayicilerimize proje ve yeni iş fikirleri konularında üniversite ile işbirliği yaparak yaralanacakları destek ve hibelerle hem pazarlarda rekabet gücünü artıracak kaliteli ve katma değeri yüksek ürünler üretebilecekleri, üretim süreçlerini ve ürünlerini geliştirebilecekleri ve hatta yeni ürünler ortaya çıkarabilmeleri konusunda bir zemin oluşturmayı amaçladıklarını belirten Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesine güzel bir örnek çalışmaya imza attıklarını ve bu tür işbirliklerini bundan böyle artırarak devam ettirmeyi düşündüklerini dile getirdi.

Biga’da, 03-04 Mart 2018 tarihlerinde düzenlenen Proje Hazırlama Eğitim programını başarı ile tamamlayan katılımcılara belgelerini düzenlenen törenle ÇOMÜ Rektörü Prof.Dr.Yücel Acer, Biga İİBF Dekanı Prof.Dr.Bünyamin Bacak, Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Mustafa Görün, Biga TSO Başkan Yardımcısı Sedat Çakır ve BİSİAD Başkan Yardımcısı Ekrem Arslan verdi.