KOBİ’LER İÇİN DEVLET DESTEKLERİ PDF Yazdır e-Posta

KOBİ’LER İÇİN DEVLET DESTEKLERİ BİGA TSO’DA ANLATILDI.

Biga Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda 22 Mart 2018 Perşembe günü Biga TSO Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “KOBİ’ler için Teşvikler, Destekler, Hibeler ve Krediler” toplantısında Biga iş dünyasına devlet kurumları tarafından sağlanmakta olan fırsatlarla ilgili bilgiler verildi.

Çok sayıda Biga TSO üyesinin ve basın mensubunun katıldığı ve KOBİ’ler için sağlanan kredi ve desteklerden * Nasıl yararlanılır? * Başvuru şartları nelerdir? * Süreç nasıl işliyor? * Hangi tip işletmeye ne tür destek var? * İstihdam teşvikleri ve * Finansmana erişim gibi konuların anlatıldığı seminerde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Çanakkale İl Müdürlüğü’nden İş ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mehmet Uğur Yavuz, KOSGEB Çanakkale İl Müdürlüğü’nden KOBİ Uzmanları Sedat Akay ve Y.Kimya Müh.Dilek Şahin ve Kredi Garanti Fonu (KGF) A.Ş. Balıkesir Şube Müdürü Kubilay Özbay tarafından sunumlar yapıldı.

Seminerin açılışında konuşan Biga TSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Şahin; “Biga Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimize ve girişimci adaylarına devletimizin çeşitli organları tarafından sağlanmakta olan proje ve hibe destekleri ile teşvikler ve krediler hakkında bilgilendirmek amacıyla düzenlemiş olduğumuz panelimize katılımlarınızdan dolayı sizlere Yönetim kurulumuz ve Oda meclisimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bildiğiniz gibi devletimizin çeşitli kurumları tarafından sizlere proje destekleri, teşvikler ve kredi konularında çeşitli kolaylıklar sağlanmaktadır. Bugün sizlere KOSGEB, SGK ve Kredi Garanti Fonu yetkilileri tarafından değerli bilgiler aktarılacak. Toplantının Biga iş dünyasına hayırlar getirmesini temenni ediyor, iyi sonuçlarla tecelli edeceğine inanıyorum.” dedi.

Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin 100’ncü yılı olan 2023 yılına ilişkin hükümetimiz tarafından belirlenen hedefler bulunduğunu ve bu hedeflere hızlı bir performans sergileyerek ulaşılabileceğini kaydetti. Türkiye’nin teknoloji üreten bir ülke olması gerektiğinin altını çizen Doğan, içinden geçilen çağda belirleyici olan faktörün bilgi ve bilgiyi yönetme gücü olduğunu sözlerine ekledi.

Doğan, bütün katılımcılara ve panelistlere teşekkür ettiği konuşmasında, özellikle Kredi Garanti Fonu’ndan yararlanma oranının artırılabilmesi için bankalarda KOBİ’lerle yeterli düzeyde bilgi paylaşımı yapılması gerektiğine dikkat çekerek bu hususta banka yöneticilerinin desteğini istedi. Biga’da projeye, girişime ve yatırıma ihtiyaç bulunduğunu bildiren Doğan, Oda olarak üzerine önemle eğildikleri konular arasında girişimciliğin ve ortaklık bilincinin geliştirilmesi de bulunduğunu, bu süreçte özellikle gençlerden çok ümitli olduğunu sözlerine ekledi.