İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM-SATIM DANIŞMANI/SORUMLUSU SINAVLARI D PDF Yazdır e-Posta

BİGA TİCARET VE SANAYİ ODASI VE MEYBEM İŞBİRLİĞİNDE İKİNCİ EL MOTORLU KARA TAŞITLARI ALIM-SATIM DANIŞMANI/SORUMLUSU SINAVLARI DÜZENLENDİ

Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde 8-9 Eylül 2018 tarihlerinde toplam 47 adayın katılımıyla İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik sınavları düzenlendi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Biga TSO Genel Sekreteri Mustafa Mutlu; “Bilindiği üzere, Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan, İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik 13.02.2018 tarihli 30331 sayılı Resmi Gazete ’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre 05.06.2018 tarihinden itibaren ilgili yönetmeliğin 6. Maddesinin (d) bendi uyarınca Gerçek kişi tacirler ile esnaf ve sanatkârların kendilerinin, ticaret şirketleri ile diğer tüzel kişi tacirlerin temsile yetkili kişilerinden en az birinin, şubelerde ise şube müdürünün Sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) Ulusal Yeterliliğine dayalı Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından hazırlanan Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olması, ayrıca yine ilgili yönetmeliğin 10. Maddesinn 1. Fıkrası uyarınca İşletmede pazarlama ve satış personeli olarak çalıştırılan kişilerin sorumlu Emlak Danışmanı (Seviye 5) veya Emlak Danışmanı (Seviye 4) ulusal yeterliliklerine dayalı MYK Mesleki Yeterlilik Belgelerinden birine sahip olmaları zorunlu hale getirildi.”

* İL TİCARET MÜDÜRLÜKLERİ, MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ OLMAYAN İŞLETMELERE ARTIK YETKİ BELGESİ VERMEYECEK,
* NOTERLER, MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİNİ İBRAZ ETMEYENLERİN ALIM-SATIM İŞLMELERİNİ KABUL ETMEYECEK,
* BELEDİYELER MESLEKİ YETERLİLİK BELGESİ İBRAZ ETMEYEN İŞLETMELERE RUHSAT VERMEYECEK