MARKALAŞMA ÇALIŞTAYI PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO’DA MARKALAŞMA ÇALIŞTAYI YAPILDI.

Biga’nın sahip olduğu değerlerin ve Biga’da üretilen ürünlerin ulusal ve uluslararası pazarlarda tanınırlığının ve pazar payının artırılması amacıyla, Biga Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda 04 Ekim 2018 Perşembe günü saat 11.00’de “Yerelden Küresele Markalaşma Çalıştayı” yapıldı.

Küreselleşen dünya ekonomisi içerisinde mevcut konumlarını korumak ve rekabetçi piyasa koşulları karşısında yerini sağlamlaştırmak isteyen Biga firmalarının, rakiplerinden farklılaşarak ve değişen koşullara uyum sağlayarak bu amaçlarına ulaşabileceklerinden hareketle markalaşmayı neden ve sonuçlarıyla ortaya koymak, başarılı firmalardan örnekler verip bu yönde yapılması gerekenleri anlatmak üzere gerçekleştirilen çalıştay oldukça verimli geçti.

Moderatörlüğünü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Nazan Yelkikalan’ın yaptığı çalıştaya konuşmacı olarak Tahsildaroğlu A.Ş. Süt Tedarik Zinciri Müdürü Hüseyin Yoluç, ÇOMÜ Bayramiç Meslek Yüksek Okulu’ndan Dr. Öğretim Üyesi Zerrin Yüksel Önür ve Biga İİBF İşletme Bölümü Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Filiz Eroğlu ile Biga TSO, Biga Ticaret Borsası ve Biga Ziraat Odası yönetim kurulu üyeleri, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vasfi Karaca, oda/borsa üyeleri, üniversite öğrencileri ile ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

Markalaşma çalıştayında; konuşmacılar tarafından coğrafi işaret, pazar araştırması, pazarlama ve markalaşma süreçleri ve marka olmanın faydaları hakkında örnek başarı hikayeleri eşliğinde kapsamlı bilgiler verildi.

Çalıştay sonunda Biga’da yetişen ve Biga firmaları tarafından üretilen yöresel ürünlerin tanıtımı ve ikramı yapıldı.

Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl, Biga TSO Meclis Başkan Yardımcısı Jale Kırbaş, Biga Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Mustafa Demirtaş ve meclis üyelerinin katılımıyla Biga TSO hizmet binasında düzenlenen Biga yöresel ürünlerinin yer aldığı serge ve standlar gezildi.