İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI PDF Yazdır e-Posta

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANTISI BİGA TSO’DA YAPILDI.

2018 yılının dördüncü İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Olağan toplantısı 25 Ekim 2018 Perşembe günü saat 14.00’te Çanakkale Valisi Orhan Tavlı’nın başkanlığında Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapıldı.

Toplantı, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Biga Kaymakamı Mustafa Can, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Bacak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hacı Bekir Tuncer, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, SGK İl Müdürü Hilmi Ercan, İl Tarım ve Orman Müdürü Erdem Karadağ, İl Ticaret Müdürü Hüseyin Aşkı, Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Tarım ve Orman Müdürü Vasfi Karaca, Biga OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Fersan, Biga OSB Müdürü Orhan Kaplan, Biga Deri Sanayicileri Kooperatifi Başkanı Metin Mutlu, Biga 3 no.lu Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı M.Bülent Dülger, Türk Metal-Sen Biga 2 no.lu Şube Başkanı Osman Akkurt, oda ve dernek Başkanları, sanayi kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan yaptı. Çalışkan konuşmasında, 2018 yılının ilk toplantısının teknoloji yatırımları teması ile Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nda, ikincisinin Ezine Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konusu ile Ezine Kaymakamlığı’nda, üçüncüsünün ise enerji teması ile Ayvacık Tuzla’da MTN Enerji tesislerinde yapıldığını, yılın son toplantısını da Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde Biga’da gerçekleştirdiklerini söyledi.

Toplantıda, Biga Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Doğan tarafından kurula Biga’nın ticareti ve sanayisiyle ilgili bilgi verildi. Doğan konuşmasında; ”Güney Marmara’nın ve Çanakkale’mizin güzide ilçesi Biga, jeopolitik öneminin yanında ekonomik açıdan da ilimiz ekonomisinin can damarını teşkil etmektedir. İlçe ekonomisi ağırlıklı olarak tarım, hayvancılık ve sanayiye dayanmaktadır. Çanakkale genelinde üretilen tarımsal ve hayvansal ürünlerin toplam miktarının yaklaşık % 50’si Biga’da üretiliyor” dedi. Doğan ayrıca, Biga Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme sorunun çözümlenmesinden dolayısı Vali Tavlı’ya ve kurul üyelerine teşekkür etti.

Daha sonra Biga OSB’yi tanıtan filmin izlenmesinin ardından, Biga Organize Sanayi Bölgesiyle ilgili Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Fersan, Biga 3 no.lu Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Bülent Dülger, Biga Deri Sanayicileri Kooperatifi Başkanı Metin Mutlu birer sunum yaptı. Metin Mutlu, Deri İhtisas Sanayi Kümelenmesi kurulması için kurula öneride bulundu. Öneri üzerine Vali Orhan Tavlı, yer bulunması için talimat verdi. Toplantıda ayrıca Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme ve İş Birliği Protokolü kapsamında % 50 istihdam garantili olarak açılan kursların 2018 yılı eğitim planına eklenmesi konusu ele alındı.

Toplantıda Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından ürün güvenliği ile ilgili kurula bilgi verildi.

2018-2019 Eğitim -Öğretim yılında mesleki liselerle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı İl istihdam ve mesleki eğitim kurulu toplantısı görüş ve önerilerle son buldu.