SERTİFİKA TÖRENİ PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO’DAN SERTİFİKA TÖRENİ

Biga Ticaret ve Sanayi Odası, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile 24-27 Nisan, 28-31 Mayıs ve 03-04 Ekim 2018 tarihlerinde Biga’da yirmibir, yirmiiki ve yirmiüçüncüsü düzenlen ve toplam 61 kursiyerin mezun olduğu Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerini başarıyla bitiren girişimci adaylarına ve Biga TSO ile TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde İkinci El Motorlu Kara Taşıtları alım-satımı mesleki yeterlilik sınavlarında başarı gösteren 18 kişiye sertifikaları 13 Kasım 2018 Salı günü Biga TSO Konferans Salonunda yapılan törenle verildi.

Sertifika törenine Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ali Çalışkan, Biga TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur, Biga Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sait Tanur, Biga OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nafi Fersan, OSB Böle Müdürü Orhan Kaplan, Biga TSO Meclis Başkanı Melih Akyıl, Başkan Yardımcıları Jale Kırbaş ve Ümit Alşan ile yönetim kurul ve meclis üyeleri, girişimci adayları, oto galericileri ve basın mensupları katıldı.

Törende bir konuşma yapan Biga TSO Yönetim Kurulu Başkan Şadan Doğan: “Çok değerli girişimci adaylarımız, bölgemizde girişimciliğin yaygınlaştırılması çalışmaları kapsamında Odamız ile Çanakkale İŞKUR ve KOSGEB Çanakkale Müdürlüğü işbirliği ile Biga’da gerçekleştirilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim”lerini başarıyla tamamladınız. Sizlerin de bildiği gibi bu eğitimler yeni işyerlerinin açılmasına ve yeni istihdam alanları oluşmasına katkı sağlamaktadır.

Ülkemizin kalkınması için en büyük görevimiz üretmektir. Girişimci sayımız artarsa üretimimiz artacak, ihracatımız artacak, istihdam artacak. Milli gelirimizi 2023’te 2 trilyon dolara yükselterek gelişmiş ülkelerle aramızdaki kişi başı milli gelir farkını kapatmak için de girişimci sayımızı artırmalıyız.

Eğitimlere katılan girişimcilerimiz yalnızca kendilerine değil, ülke ekonomisine de katkı sağlayacaklardır. Bigamıza ve sizlere hayırlı uğurlu olsun. Sadece bu girişimci belgesiyle iş hayatına atılmakla kalmayıp bundan sonra da devletin çeşitli alanlarda yapacağınız yatırımlara göre destekleri devam edecektir. KOSGEB destekleri, yine İŞKUR’un yapmış olduğu istihdam ile ilgili destekleri gibi birçok alanda devam ediyor.

Son olarak, bu eğitimi başarıyla tamamladığımız için hepinizi tebrik ediyorum.
Sizlere Oda meclisimiz ve yönetim kurulumuz adına başarılar diliyorum.

Bugün aynı zamanda Biga TSO, Biga Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Biga Şoförler ve Otomobilciler Odasına üye olup mesleki yeterlilik sınavlarında başarılı olan oto galericilerimizden 18’ine belgelerini teslim ediyoruz. Biga Ticaret ve Sanayi Odası ile TOBB MEYBEM A.Ş. işbirliğinde 8-9 Eylül 2018 ve 27-28 Ekim 2018 tarihlerinde toplam 66 adayın katılımıyla İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Mesleki Yeterlilik sınavları düzenlendi. Bundan sonra da MEYBEM ile birlikte sınavlar yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmaların ardından girişimci adaylarına ve oto galericilerine sertifikaları verildi.