BİGA TSO’DAN KADINLAR GÜNÜ RESEPSİYONU PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO’DAN KADINLAR GÜNÜ RESEPSİYONU

Biga Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Doğan, 08 Mart Kadınlar Günü münasebetiyle Oda hizmet binasında resepsiyon verdi.

Biga TSO’da düzenlenen resepsiyona TOBB Çanakkale Kadın Girişimciler Kurulu’nun Biga TSO ve Biga Ticaret Borsası üyeleri ile kadın muhtar adayları ve aza adayı kadınlar katıldı.

Düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Biga MYO Öğretim Görevlisi ve TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Muradiye Özel Ödül, Türk toplumunda kadına verilen öneme değinerek; kadınlar için söylenen onlarca veciz sözün kadına verilen önemin göstergesi niteliğinde olduğunu söyledi ve kadın girişimci sayısının artmasıyla ekonominin daha da güçleneceğine ve bunun için yapılabilecek çalışmaların önemine vurgu yaptı.

07 Mart Perşembe günü Çanakkale TSO’da yapılan İl Kadın Girişimciler İcra Komitesi seçimlerinde Başkan Yardımcılığına seçilen Emel Torun ise, KGK icra komitesinin yol haritasından söz ederek, yapacakları çalışmalarda tüm paydaşlarla ve özellikle kadın girişimcilerle birlikte ortak hareket etmek istediklerini belirtti.

Kadınların hikâyelerinin bir güne sığdırılamayacak kadar zengin olduğunun altını çizen Biga TSO Başkanı Şadan Doğan; "Bir toplumun gelişme düzeyi, kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Türk kadını tarihin her döneminde ülkesi ve milleti için yaptığı fedakârlıklarla adından söz ettirmiş; sosyal ve ekonomik hayatın her alanında başarılı olmuştur. Üstlendiği her rolü layıkıyla yerine getiren kadınların özellikle iş dünyasında daha fazla yer almaları gerektiğine inanıyor, bu kapsamda kadın girişimci sayısının artması adına yapılacak çalışmaları desteklediğimizi de ifade etmek istiyorum. Odamız kadın girişimcilerinin de bu konuda yeni girişimcilere örnek olmak konusunda üzerine büyük vazifeler düşmektedir" ifadelerini kullandı.