DIŞ TİCARET İSTİHBARATI EĞİTİMİ PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO’DAN DIŞ TİCARET İSTİHBARATI EĞİTİMİ

Sayın Üyemiz,

Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın koordinasyonunda, Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nın dış ticaret yapan ve/veya ihracat potansiyeli bulunan üyeleri için 18 Nisan 2019 günü, 09:30-16:45 saatleri arasında 1 günlük Dış Ticaret İstihbaratı Eğitimi planlanmış olup, katılım ücretsizdir.

Eğitim, Biga Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilecek olup, katılımcı sayısı 30 kişi ile sınırlıdır. Başvuru için 12 Nisan 2019 tarihine kadar Odamız ile irtibata geçilmesi gerektiği ve yeterli katılımcı sayısına ulaşılınca başvuru süresinin dolacağı unutulmamalıdır.

Dış ticarette hedef pazar ve hedef ülke belirlerken kullanılan en önemli araçlardan biri, tüm dünyada ülkelerin ticaret verilerini, detaylı ihracat ve ithalat bilgilerini içeren ITC Trade Map veritabanıdır. Bu uygulama tüm dünyada firmalara pazar seçimi ve mevcut pazarların analizi hakkında detaylı bilgi sağlamakta, çeşitli pazarlarda rekabet koşullarını çok çeşitli parametrelerle sorgulama imkânı sağlamaktadır.

Söz konusu web sitesinin kullanımı eğitim kapsamında ele alınan konulardan bir tanesidir. Bu nedenle kişisel dizüstü bilgisayarınızı yanınızda getirmeniz ve eğitim öncesinde trademap sitesi üzerinden üye kaydı açmanız eğitimi daha verimli kılacaktır. Kullanılan sistem temel düzeyde İngilizce bilgisi gerektirmektedir. Üye kaydı için www.trademap.orgadresinde sağ üst köşede bulunan login tuşuna basılması ve daha sonra Register now seçeneği ile kayıt oluşturulması mümkündür.

Bilgi ve kayıt için:
Gülşen Gezer
(0286) 316 48 88 – 333 00 50 (Dahili: 4)