Arama Yap

E-Mail Bülteni

















  











 



İstatistikler

Kategori:20
İçerik:647
İçerik Okunma:1995406
KVKK - VERBİS SEMİNERİ PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO ÜYELERİNE KVKK SEMİNERİ

Biga Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kişisel verilerin işlenmesinde başta özel hayatın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülüklerini belirlemek amacıyla 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) hakkında Oda üyelerini bilgilendirmek amacıyla 27 Eylül 2019 Cuma günü saat 16.00’da seminer düzenlendi.

Biga TSO meclis toplantı salonunda Avukat Damla Başkır’ın sunumlarıyla gerçekleşen seminerde “6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun gereklilikleri, kişisel verinin ne olduğu, kimleri kapsadığı, kişisel verileri kaydetme, depolama, işleme, veri sorumlusunun yükümlülükleri, Kanun kapsamında alınacak tedbirler, VERBİS veri kayıt sistemi ve Kanun şartlarının ihlal edilmesi durumunda uygulanacak idari ve adli cezalar” konularında geniş kapsamlı bilgilendirme yapıldı.

Kanunun Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini ve bu tarihten itibaren her gerçek ve tüzel kişinin kanunun gerekliliklerini yerine getirmesi gerektiğinin altını çizen Başkır “31 Aralık 2019 tarihi VERBİS sistemine kayıt için son tarih, aslında yükümlülükler Nisan 2018 tarihinden beri geçerli” dedi. Özelikle veri toplama ve veri işleme yapılmadan önce aydınlatma metni hazırlanması ve açık rıza alınmasının önemine değindi. Katılımcıların sorularının cevaplandırılmasının ardından seminer sona erdi.

 

En Son Haberler

Developed by JoomVision.com
Slideshow Image 1
Slideshow Image 2
Slideshow Image 3
Slideshow Image 4
Slideshow Image 5
Slideshow Image 6
Slideshow Image 7
Slideshow Image 8

Web sitemizi nasıl buldunuz?

Web sitemizi nasıl buldunuz?
 






 



 






 


 



tobb hizmetleri hk








 

  

 

Copyright © 2018 Biga Ticaret ve Sanayi Odasi