İçerik Okunma:1995332
BİGA TSO ile BİGA MEB ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO ile BİGA MEB ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Biga Ticaret ve Sanayi Odası arasında 03 Ekim 2019 Perşembe günü imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Güney Marmara Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı Güdümlü Proje Desteği’ne “Biga Kariyer Akademi” projesi ile başvuru yapılacak.

Projenin amacı;  her alanda hızla büyüyen ilçemizin İstihdam olamamış bireylerine, yenileşen istihdam alanları ile ilgili danışmanlık, eğitim ve yönlendirme faaliyetleri yaparak, iş dünyasının istediği yeterlilikleri kazandırmak.

Proje dahilinde kurulacak “Biga Kariyer Akademi” merkezinde yer alacak bireysel ve grup danışmanlık sınıfları, ses stüdyosu, görüntü stüdyosu, inovasyon eğitim sınıfı, çok amaçlı konferans salonu, toplantı odası, eğitim odaları, girişimcilik sınıfı, E-sınav salonu, E-spor salonu, kafeterya ile hem katılımcı öğrencilerin istihdam edilebilmelerine yönelik eğitim/danışmanlık verilecek, hem de dijital çağa uygun faaliyetler yapılacak.

Proje hedef grubu olarak belirlenen ve sektörün ihtiyaçları doğrultusunda danışmanlık/eğitim alacak grubu, Çanakkale ili, Biga ilçesinde okullara devam eden 10. 11. ve 12. Sınıf öğrencileri, ilçemizdeki fakültelerde okuyan öğrenciler ve 18-24 yaş arası iş sahibi olamayan gençlerimiz oluşturmaktadır. Ancak, merkezde oluşturulacak görüntü ve ses atölyeleri ile senkron ve asenkron ders içerikleri oluşturularak, ilçemizde katılım sağlamak isteyen herkese online ortamda hizmet verilecektir.