BİGA TARIM ve HAYVANCILIK FUARI, 6.TİCARET ve SANAYİ FESTİVALİ PDF Yazdır e-Posta

alt

Güney Marmara’da üretilen birçok sanayi ürününün tanıtılması amacıyla, bölgenin önemli tarım, ticaret ve sanayi merkezlerinden biri olan İlçemizde 2006 yılından bu yana her yıl, bölgenin sosyo-ekonomik canlılığına katkıda bulunmak ve İlçemizin her yönüyle tanıtımını sağlamak ve marka bilinci oluşturmak amacıyla, ilçemizde bulunan 20.000 metrekarelik kapalı pazar yerinde Biga Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde Biga Kaymakamlığı, Biga Belediyesi, Biga Ticaret Borsası ve Biga Ziraat Odası ile birlikte “Biga Ticaret ve Sanayi Festivali” adıyla ulusal ve uluslar arası çapta birçok firma, kurum ve kuruluşun katılımıyla geniş çaplı tanıtım organizasyonları yapılmıştır.

Anılan etkinliklerin birincisi 15-18 Eylül 2006 tarihlerinde 83 firma, kurum ve kuruluşun katılımıyla,

İkincisi 15-18 Eylül 2007 tarihlerinde 105 firma, kurum ve kuruluşun katılımıyla,

Üçüncüsü 17-19 Ekim 2008 tarihlerinde 94 firma, kurum ve kuruluşun katılımıyla,

Dördüncüsü 03-05 Ekim 2009 tarihlerinde 116 firma, kurum ve kuruluşun katılımıyla,

Beşincisi 17-19 Eylül 2010 tarihlerinde 126 firma, kurum ve kuruluşun katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

Bugüne kadar yapılmış olan etkinlikler sayesinde Güney Marmara’nın ve Güney Marmara’da üretilen ürünlerin ve sunulan hizmetlerin başarılı bir şekilde tanıtımı sağlanmıştır.

Festivalin hedefi büyütülmüş ve belirlenen yeni vizyonla 2011 yılından itibaren bu tanıtımın daha etkin yapılması ve katılımcı firmaların etkinlikten optimum faydayı sağlayabilmeleri için etkinliğin 16-17-18 Eylül 2011 tarihlerinde “BİGA TARIM ve HAYVANCILIK FUARI” adıyla organize edilmesi planlanmış ve Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş. ile sözleşme yapılmıştır.

BİGA TARIM ve HAYVANCILIK FUARI’nın Türkiye Fuar Rehberi’nde yer alması sağlanacak ve bu sayede BİGA isminin Türkiye ve dünya çapında duyurulması yönünde büyük bir tanıtım imkânı yakalanacaktır.