İçerik Okunma:2025433
BANKA ZİYARETLERİ PDF Yazdır e-Posta

BİGA TSO BAŞKANI ŞADAN DOĞAN’DAN BANKA ZİYARETLERİ

Biga Ticaret ve Sanayi Odası (Biga TSO) Başkanı Şadan Doğan ve Genel Sekreter Mustafa Mutlu 15 Nisan 2020 Çarşamba günü İş’e Devam Desteği Kredisi ile ilgili bilgi alışverişinde bulunmak üzere bankaları ziyaret etti.

Biga TSO Başkanı Şadan Doğan, COVID-19 salgınının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla devreye alınan destekler ile ilgili Biga’daki durumu ve kredi kullandırım durumları hakkında bilgi almak amacıyla Halk Bankası Biga Şube Müdürü Mustafa Gökdemir, Ziraat Bankası Biga Şube Müdürü Ebru Gür ve Vakıflar Bankası Biga Şube Müdürü Rıdvan Kahraman’ı ziyaret etti ve kredi başvurularının hızlı bir şekilde neticelendirilmesi noktasında Oda olarak yapılması gereken hususlarda her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

Doğan yaptığı açıklamada, “Küresel ölçekte yaşanan ve Türkiye'yi de etkileyen yeni tip Koronavirüs salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı’ tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yeni finansal destek adımlarını devreye aldı. Sorumluluk bilincinde hareket ederek birlikte çalışmak, bu sürecin en kısa süre içerisinde aşılmasına imkan verecek. Bu kapsamda üç kamu bankası tarafından KOBİ'leri işletme sermayesi ihtiyaçları için "İş’e Devam Desteği Kredi" hayata geçirilmiştir.

Çek Ödeme Destek Kredisi de Hazine destekli, Kredi Garanti Fonu (KGF) kefaleti ile başta KOBİ’lerimiz olmak üzere kurumsal ve ticari müşterilerin, bugüne kadar gerçek ticari işlemlerine dayalı olarak keşide ettikleri ve edecekleri çeklerinin ödenmesi amacıyla, her bir banka tarafından ayrı ayrı belirlenmek üzere tahsis edilen limitler dahilinde kredi kullandırılmaya devam edilecektir.” dedi.